РАМАЛА, Западен бряг (AP) — Палестинските фракции Хамас и Фатах

...
РАМАЛА, Западен бряг (AP) — Палестинските фракции Хамас и Фатах
Коментари Харесай

Съперниците Хамас и Фатах подписаха декларация за формиране на бъдещо правителство, докато войната бушува в Газа

РАМАЛА, Западен бряг (AP) — Палестинските фракции Хамас и Фатах се споразумяха в Пекин да сформират държавно управление дружно, оповестиха групите във вторник, в последния опит за разрешаване на дългогодишно съревнование, което надвисва над всяка евентуална визия за ръководството на Газа след войната с Израел.

Предишни сходни заявления се провалиха, което поражда подозрения дали договарянията, спонсорирани от Китай, може да доведат за помиряване сред Хамас, който ръководи линията Газа от 17 години, и Фатах, главната мощ в подкрепяната от Съединени американски щати Палестинска власт, която ръководи елементи от окупирания Западен бряг.

Двете групи издадоха взаимно изказване, обявяващо договорката, само че не дава детайлности за това по какъв начин или по кое време ще бъде образувано държавното управление, казвайки единствено, че това ще бъде направено „ по съглашение сред фракциите “. И двете страни споделиха, че съглашението, което не дава никакви гаранции, е единствено начална стъпка и те дадоха обещание да проследят предходни съглашения за помире...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР