Ръководството на Вазовски машиностроителни заводи (ВМЗ), което пое управлението на

...
Ръководството на Вазовски машиностроителни заводи (ВМЗ), което пое управлението на
Коментари Харесай

От ВМЗ Сопот отговориха на служебния министър на икономиката

Ръководството на Вазовски машиностроителни фабрики (ВМЗ), което пое ръководството на най-голямото държавно дружество у нас при започване на месец юни, завари редица смущаващи контракти, фрапиращ образец от които е контракт за превоз на служащите. Това оповестиха на конференция пред медиите през днешния ден изпълнителният шеф на ВМЗ Иван Иванов, заместникът му Георги Цветков и ръководителят на Съвета на шефовете Мариян Йовчев.

Те обявиха, че на днешната конференция вършат това, което са правили и през 2-та месеца и 10 дни ръководство – да показват обществено, ясно и аргументирано, с обстоятелства работата на ВМЗ – пред медиите, пред служащите и пред синдикатите.

„ По този контракт за превоз за 16 маршрута, ще дадем образец с маршрута Сушица Карлово-Площадка Сопот - компанията, спечелила състезанието е предложила при подаването на оферта на 21.01.2022 година цена 5.55 лева за 1 км пробег, а другата компания за всички направления – 1.62 лева за 1 км пробег. При подписване на контракта на 21.04.2022 година /тогава ръководител на Съвета на шефовете е сегашният длъжностен министър Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет/ цената от 5.55лв. става 7.40 лева за км пробег. За някои направления цената доближава до 10 лева за км пробег “, уточни заместник-изпълнителният шеф по Човешки запаси, логистика и административни въпроси Георги Цветков.

Независимо от това, в контракта са основани и други условия заводът да заплаща още  средства. По същия маршрут Сушица Карлово-площадка Сопот са избрани 8 рейса плюс 2 аварийни – общо 10, в случай, че плановете сочат, че са нужни за всички смени 6 рейса.

На трето място – съзнателно не се съблюдава една от клаузите по контракта – за всекидневен надзор на курсовете. Предишното управление на завода е премахнало контрола незабавно след подписването на контракта. В резултат на това ВМЗ е ощетяван месечно, сред 150 хиляди лева и 250 хиляди лева

Служебният министър Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет съзнателно или заради неведение манипулира публичното мнение, или пък в действителност не прави разлика сред осъществена продукция и създадена продукция, като размахва данните за намалялата продуктивност. Това разбрахме от последното му медийно присъединяване. Анализът на данните демонстрира, че продуктивността през юни, юли и август се е повишила спрямо предходните месеци с над 20 % и всички останали внушения са, меко казано, лъжи. Реализираната продукция за полугодието е 238 000 000 лева, а създадената – към 55 000 000 лева И тъй като „ съзнателно водим предприятието към банкрут “ – сме актуализирали бизнес-програмата за 2022 година на над 420 000 000 лева “, уточни ръководителят на Съвета на шефовете Мариян Йовчев.

„ Наследихме цех в неприятно положение, с ниска продуктивност на труда, неприятни условия на труд, демотивирани служащи. Ето за какво, първата ни работа беше да увеличим продуктивността на труда като мотивираме служащите и подобрим организацията на работа. Въведохме мощен обществен пакет “, съобщи изпълнителният шеф на ВМЗ Иван Иванов.

" За времето от юни до през днешния ден сме назначили 7 души административен личен състав и 202 души в производството. С назначенията в производството обърнахме тренда – ВМЗ стартира да притегля искащи за работа след увеличените трудови хонорари, ваучери за храна и сериозния обществен пакет.  Относно самостоятелните контракти, с които се спекулира от служебния министър Никола Стоянов: От 3 юни до през днешния ден – 19 август, сме назначили 4-ма души на такива контракти. Само за 1 месец – от 1 до 30 март 2022 година предходното управление на ВМЗ с ръководител на Съвета на шефовете сегашният длъжностен министър, е назначило 6-ма. Общо в завода са 16 ", споделиха още от ВМЗ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР