Ръководството на ЦСКА - София излезе с нова информация в

...
Ръководството на ЦСКА - София излезе с нова информация в
Коментари Харесай

Новият стадион ще предпазва максимално околната среда, обявиха от Армията

Ръководството на ЦСКА - София излезе с нова информация в рубриката на клуба " Знаете ли, че...? ", която " алените " поддържа в обществените мрежи. От написаното излиза наяве, че " алените " възнамеряват новият стадион в Борисовата градина да защищава оптимално околната среда. 

" Понеделник е и е време за рубриката „ Знаете ли, че…? ”, отдадена на бъдещия ни стадион.

Знаете ли, че за отоплението, охлаждането и водоснабдяването на стадиона ще използваме екологични технологии и възобновими източници за да щадим околната среда? За да не звучи общо, ето на какви системи сме се спрели. 

Отоплението и охлаждането на стадиона ще бъдат обезпечени като комбинираме така наречен термопомпи „ въздух-вода ” с спомагателни електрически устройства, захранвани от слънчеви панели. 

Термопомпите „ въздух-вода ” извличат топлинна сила от външния въздух и я придвижват в отоплителна система на водна основа. Този тип термопомпи са измежду най-енергоефективните системи за отопление на пазара. 

Любопитен факт е, че във Англия термопомпите „ въздух-вода ”играят основна роля в устрема на страната до 2050 година да сведе нездравословните излъчвания от парникови газове до нула (т.нар. Net Zero план). Дотогава се чака да бъдат конфигурирани спомагателни 19 милиона термопомпи в Обединеното кралство, което единствено по себе си приказва за успеваемостта и надеждността на технологията. 

За да осигурим спомагателни източници на топлинна сила, все още планираме да инсталираме слънчеви панели на покрива на стадиона. 1360 броя слънчеви панела от типовете eFlex и типичен ще бъдат ситуирани над секторите „ А ”, „ В ” и „ Б ”. Това ще обезпечи 356,000 kWh на година или 20% от нужната сила за зареждането на целия стадион. 

Водоснабдяването ще бъде обезпечено посредством съвременна технология за събиране на дъждовна вода.

Дъждовната вода от покрива на стадиона ще бъде събирана посредством вакуум система и след дестилация ще стига до контейнер, ситуиран подземен отвън оборудването. Излишната вода от поливните системи на терена също се събира, филтрира и стига до контейнер. Именно тези резервоари ще обезпечат нужното количество вода за напоителните системи и тоалетните. Средното ползване на вода в ден на мач е 154 м³. 

Това са единствено част от технологиите, които ще инсталираме за стадионът да бъде оптимално предпазващ околната среда. Опазването й е измежду основните ни цели в идейния проект ", написаха " алените ". 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР