Ръководството на Славия само трябва да инвестира в модернизацията на

...
Ръководството на Славия само трябва да инвестира в модернизацията на
Коментари Харесай

"Славия" трябва сам да инвестира в стадиона си, заяви Столичната община

Ръководството на " Славия " единствено би трябвало да влага в модернизацията на стадиона си, обявиха от Столичната община. Изявлението пристигна в отговор на послание на последователи на клуба, които се надяват тимът да се завърне на своя стадион в " Овча купел " за семействата си в Първа лига.

Миналата година " Славия " използваше " Васил Левски " поради повишените условия в новия формат на шампионата. Основните два съставния елемент са съществуването на прекрасен терен и осветяване, с каквото белите не разполагат.

" Приемете моята признателност за дейната гражданска позиция във връзка с спорта - безпокойствието ви за положението на спортната база и опциите за развиване. Цитираните от вас градове, чиито игрища са финансово подкрепени, имат статут на обществена общинска или държавна благосъстоятелност. Финансирането им е обезпечено по Програмата за сигурността на спортните обекти от Министерството на младежта и спорта. Съгласно нотариален акт за благосъстоятелност на неподвижен парцел, притежател на терена е ПФК " Славия ", а на оборудванията е Общо събрание на колегиите " Славия " - т.е. частна благосъстоятелност. Отговорност за поддръжката на обекта имат притежателите ", съобщи заместник-кметът Тодор Чобанов.

В отговора си до последователите той добави, че общината би подкрепила възможен апел към БФС " за преразглеждане на решението, всички мачове да се играят в тъмната част от денонощието ". " Заслугите на " Славия " са безспорни и те са част от спортната история на България ", съобщи още Чобанов.

Привържениците на клуба слагат въпроса за отпуснатото финансиране към други клубове. Държавата даде по 1 млн. лв. за ремонт на стадионите в Русе, Варна, Горна Оряховица и други Феновете напомнят и за отпуснатите 6 млн. лв. за естрада " Моци " в Разград. В същото време те демонстрират рецензия към президента Венцислав Стефанов и ръководството му. Преди време той съобщи пред " Дневник ", че страната е абдикирала от спорта и че би трябвало да отпуска пари за клубовете, които имат огромни школи като " Славия ".

Отговор на мнението на почитателите даде и спортният министър Красен Кралев. " До сегашния миг план за реорганизация или създаване на осветителна апаратура на стадион " Славия " не е постъпвал ", съобщи той до съдружие " Славия ".

Чобанов добави, че през последните две години над 10 спортни клуба от Общо събрание на колегиите " Славия " са финансирани за действия по Програма за развиване на физическото образование и спорта.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР