Ръководството на Рома се опитва да убеди защитника Крис Смолинг

...
Ръководството на Рома се опитва да убеди защитника Крис Смолинг
Коментари Харесай

Рома работи по нов договор на Смолинг

Ръководството на Рома се пробва да убеди бранителя Крис Смолинг да преподпише. Настоящият договор на англичанина е до лятото, когато той може да си тръгне като свободен сътрудник. На " Олимпико " обаче не желаят това да се случи, още повече, че 33-годишният футболист е основна фигура в състава на " вълците ". Затова в клуба се надяват двете страни да стигнат до съглашение, написа " Ил Месаджеро ".

Смолинг дойде в Рома през 2019 година от Манчестър Юнайтед първо чартърен, а след това клубът откупи правата му. Той е най-използваният футболист от Жозе Моуриньо от началото на сезона, като има на сметката си 1906 минути досега.

В контракта на англичанина има уговорка, съгласно която може автоматизирано да удължи контракта си с една година при същата заплата, която получава сега - 3,5 млн. евро. Клаузата се задейства, в случай че бранителят играе в най-малко 50% от мачовете на отбора през сезона. Това може да стане факт до края на месеца.

От Рома обаче желаят да избързат и към този момент са отправили друго предложение към футболиста с контракт за два сезона, само че при по-ниска заплата от 2,5 милиона евро на сезон. За момента Смолинг още не е дал отговор на това предложение, само че от клуба сякаш нямат желание съществено да покачат офертата си.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР