Ръководството на Рома е продало Мохамед Салах на Ливърпул едва

...
Ръководството на Рома е продало Мохамед Салах на Ливърпул едва
Коментари Харесай

Мончи разкри причините зад продажбата на Салах

Ръководството на Рома е продало Мохамед Салах на Ливърпул едвам за 42 милиона евро, тъй като италианците са били притиснати от идна санкция за неспазване на финансовия феърплей. Това изясни по време на конференция шефът по футболните въпроси в Рома - Рамон Родригес-Мончи, който е някогашен професионален вратар.

" Трябва да разберете две значими неща по отношение на Салах. Първо, това се случи преди прехвърлянето на Неймар да провокира същинска гражданска война на пазара. Второ, ние бързахме да продадем Салах преди 30 юни ", сподели той.



Изправени пред жестока санкция от страна на Европейската футболна асоциация (УЕФА) за нарушение на разпоредбите за финансовия феърплей, от управлението на Рома бързаха да възстановят загубите си преди настъпването на месец юли. Тогава пристигна офертата от Ливърпул и в последна сметка Салах отпътува за Англия с трансфер на стойност 42 милиона евро. В следствие египтянинът вкара 28 гола в 30 мача във Висшата лига.

" Всеки, който схваща от този бизнес, знае какво е да имаш нож, опрян в гърлото. Като вземем под внимание това и другите две условия, получената сума за Салах е задоволително огромна ", добави Мончи.
Според CIES Football Observatory цената на Салах сега е 162.8 милиона евро.

" Да, той беше доста значим футболист за нас и сигурно коства повече след резултата 'Неймар', към който към този момент можем да прибавим прехвърлянията на Мбапе, Дембеле и Коутиньо. Но е значимо да разберете двете неща, които обясних доскоро. Иначе излиза, че Мончи е кьорав ", добави той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР