Ръководството на Рилски спортист публикува обширна декларация, с която остро

...
Ръководството на Рилски спортист публикува обширна декларация, с която остро
Коментари Харесай

Рилски спортист: За модела на бг-баскета или близо ли сме до Закривай!!!“

Ръководството на Рилски състезател разгласява обширна декларация, с която остро осъди протичащото се в българския баскетбол. Според самоковлии, сега "сме очевидци на жестоко, нападателно, неприемливо държание на треньори и ръководители, само че и на липса на каквато и да е оценка, реакция или глоба от страна на Съдийска комисия, Федерация или Ръководство на НБЛ. "

От там приканиха за безапелационна смяна в модела на българския баскетбол, а позицията, оповестена на уеб страницата им, е със заглавие "За модела на българския баскетбол (или близо ли сме до "ЗАКРИВАЙ! ". Ето и какво написаха от Рилски състезател на уеб страницата си.

"Позволяваме си ", едвам след края на сезона за Рилски състезател, да публикуваме няколко реда за нашите правила и протичащото се в българския баскетбол. За тима ни следва време за деликатен разбор на миналия сезон. Ще търсим нашите неточности и ще се опитаме да ги избегнем в идващите сезони. "

"Провокирани сме обаче от позицията на БК Левски Лукойл по отношение на това, че "…в течение на цялото състезание, неведнъж треньори и президенти на клубове - наши съперници си позволяваха преди, по време и след срещи с нашия клуб да насочат безпочвени обвинявания към реферите в преднамерено съдийство… "

"Свидетели сме и на жестоко, нападателно, неприемливо държание на треньори и ръководители, само че и на липса на каквато и да е оценка, реакция или глоба от страна на Съдийска комисия, Федерация или Ръководство на НБЛ за протичащото се. Длъжни сме да посочим нашата позиция: "

"Рилски състезател загуби от Левски Лукойл четири основни домашен мача с 1, 2, 3 и 4 точки. Във всеки от тези мачове нашият тим можеше да е победител. В последните минути на всеки от тези мачове, имаше съдийски неточности в ущърб на Рилски състезател, както и пропуски на нашия тим. Ако ги нямаше тези съдийски неточности, макар нашите пропуски, крайният победител, в това число и от полуфиналния плейоф, щеше да е различен. "

"Но главният проблем в българския баскетбол не е (само) съдийството, а неналичието на правила и поредно отстоявани позиции. И преди сегашния сезон, и по време на сезона, и по-късно ще отстояваме водещи правила – с цел да не се трансформира обичаната ни игра във второразряден водевил с шепа фенове: "

"- Българският баскетбол би трябвало да се управлява с ясни и точни правила. "

"- Българският баскетбол би трябвало да се управлява от виновни хора, способни да взимат, независимо и без външно въздействие, безапелационни решения, твърдо да отстояват правила и позиции. "

"- Не може да има победа "на всяка цена " и "с всички средства " – такава победа, по този начин реализирана купа ще е голяма загуба – и за "спечелилия ", и за изгубилия, и в последна сметка – за целия български баскетбол. "

"- В българския баскетбол няма място за "мутренско " държание на треньори, ръководители и аудитория. "

"Имаме опция за избор и този избор би трябвало да е безапелационна смяна в Модела на българския баскетбол – федерация "в безтегловност ", липса на отговорност при взимане на решения, подозрения за задкулисие, което води до омерзение и все по-малко интерес към баскетбола ", написаха от Рилски състезател в позицията си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР