„Ръководството на прокуратурата се противопоставя на опитите да се обвържат

...
„Ръководството на прокуратурата се противопоставя на опитите да се обвържат
Коментари Харесай

Калинките на Гешев пак нададоха вой: Служебното правителство, а не ЕК, изисква промени в Прокуратурата

„ Ръководството на прокуратурата се опълчва на опитите да се обвържат неуспехите на законодателната и изпълнителна власт с функционалностите на прокуратурата и фигурата на основния прокурор”, разгласи Филипова и нахвърли куп обвинявания:

„ Свидетели сме на изявленията на политици, които, като се изключи че не отговорят на обективната реалност, се пробват да внушат, че развиването и просперитета на България са директно обвързани с личността на основния прокурор. В резултат на този метод вместо да се търсят действителни решения фокусът на обществото се концентрира върху основния прокурор”.

По думите й Планът за възобновяване и резистентност не бил привързан с горното и задачата на тези изявления била манипулиране на публичното мнение, за преодоляване на прокуратурата. „ А въвеждането в Плана на ограничения, свързани със правосъдна промяна, е по експлицитното гледище на служебното държавно управление, а не на Европейската комисия “, добави заместничката на Гешев.

„ Твърди се, че България ще загуби милиарди евро поради липса на отчетност на основния прокурор. Както и че се изискват ограничения в тази тенденция. Европейските институции не могат да слагат условия за съответни ограничения. Несъстоятелни са внушенията за изключителната нужда за промени в прокуратурата и в частност за отчетността на основния прокурор. Подобни ограничения няма по какъв начин да стоят в основата на общественото и икономическо развиване на България и няма по какъв начин да бъдат сложени от европейските институции “, добави Филипова.

„ Няма да позволим Прокуратурата да бъде употребена като опрощение за несполуките на законодателната и изпълнителната власт “, отсече тя.

Изявлението завърши без опция за журналистически въпроси. На масата от Филипова седнаха и останалите зам.-главни прокурори. Обвинител №1 Иван Гешев не се яви на събитието.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР