Ръководството на Продължаваме Промяната – Демократична България“ излезе с официална

...
Ръководството на Продължаваме Промяната – Демократична България“ излезе с официална
Коментари Харесай

ПП-ДБ настояват за възстановяване на преговорите, но очакват от ГЕРБ да кажат как да продължат

Ръководството на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ излезе с публична позиция за бъдещето на договарянията с ГЕРБ-СДС. Коалицията упорства договарянията за държавно управление да продължат, само че чакат ГЕРБ да ги потърсят с съответен проект за излизане от рецесията.

„ Уважаеми сътрудници от ГЕРБ-СДС, ваша е отговорността да кажете по какъв начин може да продължим. Действахте едностранно в цялостно несъгласие на всички сделки и в прорез с гласуваното доверие за реализацията на народен общ мандат. Поемете отговорност за дейностите си и предложете съответен проект , съответен на рецесията, която създадохте “, се споделя в позицията на обединението.

По този метод ПП-ДБ оставя бъдещето на преговорния развой и ориста на първия мандат в ръцете на Мария Габриел и партията на Бойко Борисов, предава БГНЕС.

ГЕРБ прекъснаха договарянията, те би трябвало да се обадят и да кажат по какъв начин да продължим . Най-големият проблем, който имаме през днешния ден, е, че доверието, което съм изразявал към Габриел, беше счупено. Трябва да намерим метод още веднъж да влезем в режим, в който това нежно доверие, което бяхме построили, да се стъпи на него и да се продължи нататък “, сподели от Брюксел и министър председателят в оставка акад. Николай Денков.

По неговите думи Асен Василев е най-хубавият финансов министър, с който е работил. Денков отхвърли в границите на договарянията да е било обсъждано името на военния министър Тодор Тагарев и прикани да се употребяват всички благоприятни условия за договаряния.

„ И за първият мандат написа, че мандатът би трябвало да се преглежда като народен, по този начин би трябвало да се преглежда. Винаги съм казвал, че ще работя да се осъществя първият мандат, в случай че не стане, ще работя да се осъществя вторият, само че и в двата случая са национални мандати. Мисля, че Габриел се е била поддала на тежък напън от други хора и това е огромен проблем “, счита Денков.

„ Поканата за договаряния би трябвало да пристигна от мандатоносителя, добави той. Някой се опитваше да взриви договарянията, е, съумя “, сподели още той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР