Ръководството на Пари Сен Жермен е лобирало и предлагало подаръци

...
Ръководството на Пари Сен Жермен е лобирало и предлагало подаръци
Коментари Харесай

Обвиниха ПСЖ в лобиране и подкупи, за да спечели Меси Златната топка през 2021

Ръководството на Пари Сен Жермен е лобирало и предложило " дарове " на основния редактор на " Франс Футбол " Паскал Фере, с цел да подкрепи акцията на Лионел Меси за продобиване на Златната топка през 2021 година, оповестява френският вестник " Льо Монд ".

Целта на парижани е била Меси да грабне най-престижното самостоятелно отличие в света на футбола, до момента в който играе за френския отбор. Според информацията главно настоящо лице е бил шефът на пресслужбата на ПСЖ Жан-Марсиал Рибе. Твърди се, че Фере, който дава отговор за организацията на Златната топка в интервала 2019-2021, е получи разнообразни дарове, измежду които билети за Шампионската лига (включително и за мача без аудитория с Борусия Дортмунд), няколко екскурзии до Доха, а негово пътешестване с Катар Еъруейс през март 2021 на стойност 8986 евро е било платено от катарското държавно управление.

На 18 септември 2021 Рибе изпраща известие до президента на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи със следното наличие: " Ще " лобираме ", тъй че дано обядваме с Паскал ". В последна сметка два месеца по-късно Меси завоюва Златната топка за седми път в кариерата си.

Доклад на генералния инспекторат на френската полиция твърди, че Рибе е ухажвал и други високопоставени лица. " Той е желал билети за мачове на ПСЖ за публицисти, политици, представители на властта, чиновници на министерства и президентството, артисти ", се споделя в отчета, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР