Ръководството на новото Пристанище ТЕЦ Езерово“ представи плановете за развитието

...
Ръководството на новото Пристанище ТЕЦ Езерово“ представи плановете за развитието
Коментари Харесай

Новото Пристанище ТЕЦ Езерово“ представи плановете си за развитие

Ръководството на новото „ Пристанище Топлоелектрическа централа Езерово “ показа проектите за развиването му - до края на тази година да обработят сред 200 и 250 хиляди тона зърно, като към този момент има поръчки за експорт на пшеница. До момента в пристанището са вложени 89 милиона евро, сега се водят договаряния с огромен вложител.

Варна

Ръководството на " Пристанище Топлоелектрическа централа Езерово " възнамерява да работи за привличането на нови товари, а не като конкуренция на държавното „ Пристанище Варна ", акцентира Данаил Папазов, шеф на компанията - притежател - „ Топлоелектрическа централа Варна ". Предвидено е създаване на силози за зърно, като първата поръчка за експорт е за средата на юли, и на контейнерен терминал, който да доближи до 200 хиляди контейнера годишно.
Данаил Папазов, изп. шеф на „ Топлоелектрическа централа Варна ": 200 хиляди контейнера сега обработват в цяла България всички пристанища. Ние се стремим към нови товари, поради това преговаряме с товародател, който да бъде и вложител в пристанището.
Папазов посочи, че от пристанището, което е към Топлоелектрическа централа " Варна ", чакат договарянията с товародателя-инвеститор да приключат в края на идващия месец. Той заяви, че държавното дружество " Пристанищна инфраструктура ", което е притежател на кея към пристанището, ще продължи да събира таксите.

И напомни, че за ръководство на пристанището Ахмед Доган и съдружниците му са записали обособена компания - „ Пристанище Топлоелектрическа централа Езерово “.

Папазов разяснява прехвърлянето на част от акциите на компания " СИГДА ", която купи ТЕЦ-а преди 2 години от ЧЕЗ. По думите му синът му Станислав и щерка му Ивелина не са продали компанията на Ахмед Доган за 2700 лв.. Двамата са платили налози върху получената сума и при информация може да се ревизира за каква сума става въпрос, акцентира Папазов.
Данаил Папазов, изп. шеф на „ Топлоелектрическа централа Варна ": Ние преговаряхме с много хора, единственият, който застана с името си и не искаше да се занимава с офшорки и сходни компании, беше господин Ахмед Доган и поради това се насочихме към него.
Данаил Папазов заяви още, че трите блока на Топлоелектрическа централа Варна са годни за употреба и извършват отговорностите си като леден запас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР