Ръководството на немската баскетболна Бундеслига ще забрани на играчите да

...
Ръководството на немската баскетболна Бундеслига ще забрани на играчите да
Коментари Харесай

Заражда се скандал в баскетболната Бундеслига

Ръководството на немската баскетболна Бундеслига ще забрани на играчите да взимат страна по наболелия въпрос с расовата дискриминация. Това съобщи шефът на шампионата Стефан Холц в изявление за GPA.  Първо огромно баскетболно състезание се завръща този уикенд

" По принцип, политическите изказвания в интервенцията на лигата не са разрешени, без значение дали са вербални или не. За нас, както и във футбола, важи следното: Играем спорт и не разрешаваме политически изказвания в нито една посока, тъй че не отваряме тази врата. Въпреки това бихме разбрали играчите от Съединени американски щати ", съобщи Холц.

Защитаващият първенец на Бундеслигата Байерн (Мюнхен) реагира на мненията на Холц посредством изпълнителния шеф на клуба Марко Пешич.

#FCBB CEO Marko Pesic#RotgegenRassismus #TOGETHER #WePlayForYou #MarkoPesic @FCBayern pic.twitter.com/Ku5XVTOIQD
— FC Bayern Basketball (@fcb_basketball) June 3, 2020
" В миг, в който солидарността и единството са сложени на риск, никой не може да спре играчите да се показват. Да се изправиш против расизма не е политически израз, а метод на живот ", съобщи Пешич в изказване, оповестено в обществените мрежи на тима.

Все още не е ясно дали ще бъдат наложени санкции на играчите, които си разрешат да разгласяват вижданията си. Капитанът на Улм Пер Гюнтер написа, че ще покрие първите 10 хиляди евро санкции на всички играчи, които желаят да кажат нещо по тематиката.

" Уважаеми играчи на Бундеслигата: Ако желаете да изразите себе си и да вземете позиция против расизма в идния шампионат - апелирам, не се колебайте да го извършите. Първите 10 хиляди в санкции са от мен ", написа капитанът.

Dear fellow @easyCreditBBL Players. If you want to express yourselves and take a stand against racism in the upcoming tournament - please feel free to do so. The first 10k in fines are on me!
— PerGünther (@GuntherPer) June 3, 2020
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР