Ръководството на Милан подготвя амбициозен план, в случай че клубът

...
Ръководството на Милан подготвя амбициозен план, в случай че клубът
Коментари Харесай

Милан готви мащабна селекция при влизане в ШЛ

Ръководството на Милан приготвя упорит проект, ако клубът се класира за Шампионската лига за първи път от 2013 година насам, написа "Гадзета дело спорт ". За момента "росонерите " заемат третото място в класирането на Серия "А " и най-вероятно една победа в оставащите им два мача ще бъде задоволителна за класиране в най-престижния европейски клубен шампионат.

Ако това стане, то е доста несъмнено наставникът Стефано Пиоли да получи нов контракт. Настоящият му изтича следващата година, а новото съглашение би било със период до лятото на 2024 година. След сагата към Ралф Рангник, Пиоли има огромно доверие от страна на управлението поради резултатите на тима и доста положителните му взаимоотношения с играчите.

Също по този начин клубните шефове се надяват да задържат титулярния пазач Джанлуиджи Донарума, който да преподпише изтичащия си контракт. Въпреки че има разлика от 2 млн. евро сред предлаганата заплата (8 млн. евро) и желаната от 22-годишния вратар (10 млн. евро), счита се, че неговото предпочитание е да остане на "Джузепе Меаца ", а класиране за ШЛ единствено би помогнало за това.

В клуба мислят и за укрепване на състава. То включва задържането на Фикайо Томори и Браим Диас, които са в тима единствено като преотстъпени. В договорката с Челси за наема на британския бранител има заложена алтернатива за откупуването му в размер на 28 млн. евро. В Милан са подготвени да я задействат, в случай че вземат участие в ШЛ, само че въпреки всичко шефовете Паоло Малдини и Рики Масара ще се опитат да договорят по-ниска цена от сътрудниците си в Лондон. В случая на Диас обаче няма закрепена алтернатива за откупуване и по този начин "Дявола " ще би трябвало да договаря с Реал Мадрид, в случай че държи испанският плеймейкър да остане в клуба за непрекъснато.

Последната точка в проекта е обвързвана с привличането на нов централен нападател, който да може да замества 39-годишния Златан Ибрахимович. Предполага се, че главната цел е Душан Влахович от Фиорентина, а другите спрягани имена са тези на Андреа Белоти от Торино и Джанлука Скамака, който играе в Дженоа чартърен от Сасуоло.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР