Ръководството на най-старата варненска болница - Многопрофилната болница за активно

...
Ръководството на най-старата варненска болница - Многопрофилната болница за активно
Коментари Харесай

Ръководството на МБАЛ „Св. Анна“ във Варна отхвърля обвиненията, че болницата е пред фалит

Ръководството на най-старата варненска болница - Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) „ Св.Анна “ популяризира писмо, с което отхвърля изказванията, че лечебното заведение е пред банкрут.

Такова изявление бе направено на кръгла маса за проблемите на опазването на здравето в района, проведена на 13 февруари от партия „ Продължаваме промяната “.

На форума доктор Ивайло Митковски уточни, че болничното заведение „ Св.Анна “ е в тежко финансово положение, отделението по съдова хирургия не действа, съвсем всички сестри от неврохирургията са п одали молби за овакантяване , което ще докара до затварянето и на тази клиника.

От управата на болничното заведение през днешния ден показаха, че такива изказвания са тенденциозни и безотговорни - както към тези над 1200 души , които работят в нея, по този начин и към нейните сътрудници и стотиците заболели, които всеки ден получават качествена здравна грижа. „ МБАЛ „ Света Анна - Варна “ има необслужени отговорности, както множеството работещи на високи обороти български лечебни заведения и разплащанията се вършат по необходимост.

Това обаче нито е защитавана загадка, нито е проблем, по който управлението на болничното заведение не работи интензивно. От месеци огромни български банки са в подготвеност да обезпечат заем, с който МБАЛ „ Света Анна “ да изведе на чисто финансовите си индикатори и да проработи без отговорности.

Дали и по кое време това ще се случи, ще реши страната в лицето на Министерството на здравеопазването в качеството си на максимален акционер и притежател на лечебното заведение “, се показва в писмото.

От болничното заведение прецизират, че тя работи на цялостни обороти в денонощен режим на банкет и лекуване и поема над 90 % от незабавния травматизъм в Източна България. Всички работещи си получават възнагражденията по график.

Тенденциозни изказвания, всяващи подозрение в работоспособността на болничното заведение, са демонстрация на безнаказаност и зле прикрити властови апетити, се споделя още в писмото на управата на болница „ Св.Анна “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР