Ръководството на МВР ще закрие общо 12 пожарни в страната,

...
Ръководството на МВР ще закрие общо 12 пожарни в страната,
Коментари Харесай

МВР закрива 12 пожарни, но огнеборците в тях няма да загубят работата си


Ръководството на Министерство на вътрешните работи ще закрие общо 12 пожарни в страната, само че работещите в тях огнеборци няма да бъдат съкратени, а ще бъдат пренасочени в други региони. Това заяви вътрешният министър Валентин радев по време на парламентарния надзор в петък.

" Пампорово, Боровец, помня Брацигово и още няколко. Знам за какво е направено и то е направено по верния метод. Има карта на обстановката – пожари, наводнения, трусове всичко като катаклизми, което се е случвало ", разяснява Министерство на вътрешните работи шефът, твърдейки че пожарникарите ще бъдат пренасочени към региони, в които има потребност от тях.

" За обезпечаване на пожарната сигурност и отбрана на популацията на курортните комплекси през летния туристически сезон всяка година, на съображение подписани контракти сред министерството и съответни общини, се командироват чиновници на Главната дирекция и с тази организация се обезпечава оптимална отбрана на популацията и гостите на най-посещаваните курорти. Същото е и през зимата ", добави Радев.

В началото на октомври пожарникари стачкуваха поради " несъответстващите политики, прилагани от политическото управление на Министерство на вътрешните работи, водещи до закриване на районни и участъкови служби за пожарна сигурност и отбрана на популацията ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР