Ръководството на Министерството на здравеопазването взе решение за отмяна на

...
Ръководството на Министерството на здравеопазването взе решение за отмяна на
Коментари Харесай

Здравното министерство отмени конкурсите за директори на болници

Ръководството на Министерството на здравеопазването взе решение за анулация на заповедите за осъществяване на състезания в избрани лечебни заведения в страната. Това оповестиха от ведомството, два дни откакто здравният министър проф. Христо Хинков в петък разгласи състезания за препоръки на шефове в здравни заведения.

В уеб страницата на Министерство на здравеопазването стояха състезанията за промяна на управленията на " Пирогов ", ИСУЛ, инфекциозна болница " Проф. Иван Киров ", педиатрията " Проф. Иван Митев ", Националната кардиологична болница, МБАЛ " Свети Наум ", профилирани лечебни заведения за рехабилитация, Национална болница за физикална терапия. В листата е и най-голямото здравно заведение в България - университетската болница в Пловдив " Свети Георги ", както и плевенската университетска болница " Георги Странски ".

От понеделник Хинков не е на работа за седмица, като не стана ясно дали е в командировка в чужбина, или в отпуск.

С тези дейности 70-годишният психиатър е объркал напълно сътрудниците си в Министерския съвет, защото фрагментът на " Демократична България ", не е съгласувал с държавното управление желанията си. Очакваше се зам.-министърът на опазването на здравето Илко Гетов точно през днешния ден да анулира състезанията.

За анулираните състезания е известена и Агенцията за обществените предприятия и надзор, изясняват още от министерството.

" Мандатите на актуалните органи на ръководство на лечебните заведения изтичат по друго време през актуалната година. Водени от правилото за бистрота и равнопоставеност на претендентите по образуване на конкурсните процедури, същите ще бъдат преобявявани поетапно с по-дълъг период за подаване на изискуемите документи ", оповестяват от министерството.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР