Съдът оправда Камен Донев – не е обидил директора на

...
Съдът оправда Камен Донев – не е обидил директора на
Коментари Харесай

Съдът оправда Камен Донев – не е обидил директора на Народния театър

Съдът оправда Камен Донев – не е обидил шефа на Народния спектакъл
Софийският областен съд (СРС) оправда артиста Камен Донев по дело за засегнатост, заведено по просба на шефа на Народния спектакъл Васил Василев, който ще би трябвало да заплати разноските в размер на близо 2600 лв..
Делото беше формирано напролет на предходната година и беше разследване на абсурда сред Василев и режисьора Александър Морфов.
Директорът на Народния спектакъл се почувствал афектиран от изявление на артиста Камен Донев, който в изявление пред бТВ нарекъл Василев „ шушумига “, „ човечец “ и споделил, че „ не е непокътнат човек “. Директорът на Народния спектакъл упорства Донев да бъде
приет за отговорен за засегнатост и да му заплати 2500 лева за породени неимуществени вреди.
На 18 февруари 2023 година Камен Донев взел участие в предаването „ Тази заран “. Той бил помолен от водещите да разяснява абсурда сред Василев и Морфов.

„ В Народния спектакъл станаха неща, които аз тук няма да загатвам, тъй като влизаме доста в кухнята, които са неприемливи. Сега, тези неща може и да не нарушават административните правила, само че те нарушават моралните и професионални правила, които са се случили и единствено поради това аз съм уверен,
че този човек, който сега е шеф там, би трябвало на момента просто да бъде заменен.
Това е моето мнение, моето персонално мнение и не желая да споделям тежки думи, само че бих споделил, че в изкуството няма място за мижитурки, както и във всяка една област на живота, само че изключително в изкуството, тъй като сцената, изкуството, това е една декларация, това е обръщение, това е изложение, това е послание към хората. Мисля, че Сашо и тук няма какво да разясняваме даже, през годините е посочил какво е да умееш да правиш това, до момента в който тоя човечец, който сега е шеф, нищо не е посочил.
Аз дори имах с него преди години една глупава преживелица, която няма да споделям пред хората
и още тогава ми светна лампата, че не е непокътнат човек. Та, по-добре да се маха и да бъде назначен различен шеф “, дал отговор Камен Донев.
Директорът на Народния спектакъл се почувствал афектиран от думите „ шушумига “, „ човечец “ и „ не е непокътнат човек “.
Заради това той подаде просба в СРС, в която сочи, че думите на Донев освен са унизили достойнството и достолепието му, само че и са му предизвикали болки и премеждия, сериозен прочувствен дискомфорт, спомагателен стрес, напрежение и като цяло са причина за утежняване на здравословното му положение.
Той не могъл да спи, бил обезпокоителен и обезпокоен, в това число от обстоятелството,
че доста хора, включително негови близки и сътрудници, са чули обидните думи, които са уязвили положителното му име и самочувствие.

Съдът обаче разгласи, че Камен Донев е почтен. Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския градски съд.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР