Заради безводие: Обявиха безсрочно бедствено положение в с. Овча могилаБезсрочно

...
Заради безводие: Обявиха безсрочно бедствено положение в с. Овча могилаБезсрочно
Коментари Харесай

Заради безводие: Обявиха безсрочно бедствено положение в с. Овча могила

Заради безводие: Обявиха безсрочно бедствено състояние в с. Овча могила
Безсрочно бедствено състояние оповестиха в свищовското село Овча могила поради безводие. Засегнати са над 1200 поданици, двата центъра за заболели с деменция и държавната болница за рехабилитация.
Проблемът с безводието е обвързван с непрестанно авариращия 7-километров
довеждащ тръбопровод за Овча могила, който доставя селото от водоизточника в село Червена и спешно се нуждае от замяна. „ Проектът от 4 години е на масата в министерството и с тази политическа рецесия и промяна на държавни управления остава някъде по бюрата “, уточни кметът на Овча могила Христан Христов.
От един месец във високите елементи на селото няма вода.
Вече са наранени държавната болница за рехабилитация, която годишно се посещава от близо 5000 пациенти, както и двата центъра за 30 заболели с деменция, от които половината са на легло.

В селото се приказва да бъдат проведени протестни дейности. Водоноски към момента не са доставени, като за пиянство хората си купуват вода от магазина.
За санитарно-битови потребности се разчита на пресъхващите селски чешми.
Очаква се кметът на Свищов Генчо Генчев да изиска от Държавния запас доставката на бутилирана питейна вода, както се случи предишното лято, когато поради безводието в Овча могила още веднъж беше оповестено бедствено състояние.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР