Ръководството на МБАЛ Силистра АД отправя призив към жителите на

...
Ръководството на МБАЛ Силистра АД отправя призив към жителите на
Коментари Харесай

МБАЛ-Силистра с призив за кръводаряване

Ръководството на " МБАЛ Силистра " АД насочва апел към жителите на региона за непринудено даряване на кръв по отношение на дефицита й в Отделението по трансфузионна хематология. От лечебното заведение акцентират, че кръводаряването е безвредна процедура и се прави в удобна конюнктура.

Ето целия текст на апела:

Уважаеми съграждани,

Отправяме зов към всички Вас по отношение на неотложната потребност от даряване на кръв и кръвни артикули, и нуждата от кръводарители, с цел да може да се оказва своевременна помощ на настанените за лекуване потърпевши лица. Кръводаряването е измежду най-високо хуманните действия, които не може и не би трябвало да бъдат оценени в пари!

Решението е Ваше – кръвта няма аналог – дарете кръв – спасете живот – това е скъпо!!!

Всеки искащ на възраст от 18 до 60 години може да пристигна от 8:00 до 12:00 часа в работните дни в кръвния център в регионалната болница да подари кръв. Той би трябвало да е отпочинал, да е закусил и сега да не взема медикаменти за хронични болести или остри здравословни проблеми. Преди кръводаряването наложително се изследват кръвните индикатори и се мери кръвното налягане.

Даряването на кръв е безболезнена и безвредна процедура, която продължава сред 40 и 60 минути. Извършва се в удобна конюнктура, при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения, под непрестанно наблюдаване от медицински експерти.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР