Ръководството на Манчестър Юнайтед подготвя оферта на стойност 80 милиона

...
Ръководството на Манчестър Юнайтед подготвя оферта на стойност 80 милиона
Коментари Харесай

Юнайтед пробва старата схема с голмайстор на Арсенал

Ръководството на Манчестър Юнайтед приготвя оферта на стойност 80 милиона паунда за един от тримата голмайстори на Висшата лига през предишния сезон – Пиер-Емерик Обамеянг от Арсенал. Новината пристигна от английското издание TalkSport, което се базира на свои източници при „ алените дяволи”.

По всичко проличава, че тази атака е обвързана директно с продажбата на Ромелу Лукаку, който към този момент се оглежда за последващо предизвикателство. Интер е тимът, който демонстрира най-сериозен интерес към белгиеца по искане на новоназначения там треньор Антонио Конте. Италианецът лобираше за привличането на Лукаку още в Челси, когато вместо него получи Алваро Мората.

Юнайтед сега води договаряния с друга съществена фигура в нахлуване като Маркъс Рашфорд, само че това не пречи на мениджъра Оле Гунар Солскяер да търси нов централен нападател от международна класа, който да пасва на игровата му философия. Дотук се показваха спорадични клюки за имена като Мауро Икарди (Интер) и Пауло Дибала (Ювентус). Според TalkSport в този момент на напред във времето излиза нова и доста по-солидна цел в лицето на 30-годишния Обамеянг.

През предходната акция макар 5-ото място на Арсенал, габонецът вкара 22 гола във Висшата лига и подели Златната обувка със звездите на Ливърпул Мохамед Салах и Садио Мане. Първата оферта на „ алените дяволи” може да бъде от порядъка на 70 милиона паунда, което е с 14 милиона повече в съпоставяне със сумата, платена от „ артилеристите” за привличането на играча през януари 2018-а.

От TalkSport се базират на същия източник, който преди време им разкрил желанията на „ алените дяволи” за привличането на Антони Марсиал. Същият човек твърди, че клубът преследва „ приключен продукт” като Обамеянг, който има още 2 години по контракта си с Арсенал.

Ако сходна договорка се случи, тя би била следващата от една неприятна поредност за почитателите на лондончани. Алексис Санчес и Робин ван Перси бяха двете най-скорошни огромни имена, които извървяха непосредствено пътя от столицата до „ Олд Трафорд”.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР