Ръководството на Левски излезе с официална позиция, в която призова

...
Ръководството на Левски излезе с официална позиция, в която призова
Коментари Харесай

Левски призова за извънреден Конгрес и обяви: Българският футбол е в критично състояние

Ръководството на Левски излезе с публична позиция, в която прикани управлението на БФС до 20 декември 2022 година да разгласи дата за ексклузивен избирателен конгрес при започване на идната година. " Сините " пишат още, че актуалното управление на БФС е " пропито от зависимости и се толерират корупционни практики от най-ниско до най-високо равнище ". 

Ето цялата позиция на Левски: 

" Българският футбол е в сериозно положение. Необходими са радикални ограничения за излекуване и развиване.

Настоящото управление на Българския футболен съюз е пропито от зависимости и се толерират корупционни практики от най-ниско до най-високо равнище. То потвърди по безспорен метод, че не работи за развиването на футбола, а за избрани футболни клубове и в личен интерес.

Категорично се разгласяваме за дълбоки структурни и кадрови промени във футболната федерация и призоваваме сегашното управление на БФС до 20 декември 2022 година да разгласи дата за ексклузивен избирателен конгрес при започване на 2023 година, като в същото време приключи омагьосания кръг от каузи и обжалвания.

Призоваваме всички претенденти да оповестят авансово своя екип и Изпълнителен комитет, както и да оповестят авансово условията си за транспарантен и почтен избор, с цел да признаят абсолютно резултатите.

ПФК Левски ще поддържа подобен претендент, който показа краткосрочна, средносрочна и дълготрайна стратегия и визия за излекуване и развиване на футбола в България на всички равнища и във всички аспекти – детско-юношески футбол, съдийство, комисии, национални тимове, връзка с страна и общини и т.н, за осъществяването, на която е обезпечен непрекъснат обществен надзор ". 

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР