Ръководството на контролираната от Русия Запорожка АЕЦ, най-голямата в Европа,

...
Ръководството на контролираната от Русия Запорожка АЕЦ, най-голямата в Европа,
Коментари Харесай

Руската управа на Запорожката АЕЦ съобщи, че тя е била обстрелвана от Украйна

Ръководството на следената от Русия Запорожка АЕЦ, най-голямата в Европа, заяви през днешния ден, че сериозно инфраструктурно оборудване в рамките на обекта е било обстрелвано от Въоръжените сили на Украйна, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Ръководството на електроцентралата заяви, че взривно устройство е било пуснато в региона на оградата, където са ситуирани резервоарите за дизелово гориво на обекта. Оттам допълниха, че специалистите от Международната организация за атомна сила (МААЕ) в централата са били известени за обстрела.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не може да ревизира незабавно посредством самостоятелен източник данните за обстановката на бойното поле, които се изнасят както от едната, по този начин и от другата воюваща страна.

По-рано на няколко пъти генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси предизвести за заплахата, произлизаща от офанзивите против атомната електроцентрала.

Воюващите между тях към този момент повече от две години Русия и Украйна се упрекваха взаимно за предходните обстрели на обекта, при които бяха разрушени електропроводи на централата и беше основана заплаха за дизеловите ѝ генератори, които са различен източник на сила за действието на обекта.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР