Ръководството на Китайската комунистическа партия призна, че е имало пропуски

...
Ръководството на Китайската комунистическа партия призна, че е имало пропуски
Коментари Харесай

Китай призна: Допуснахме грешки при овладяване на вируса

Ръководството на Китайската комунистическа партия призна, че е имало пропуски в работата на службите при засичането и управлението на вируса от Ухан, написа Агенция Франс Прес.
Политбюро прикани за " възстановяване на националната система за опазване на здравето ", откакто съгласно органа, който има най-голяма власт в Китай, " са демонстрирани недостатъци и компликации, които реакцията на сегашната зараза е извадила на показ. "
Самокритичните думи пристигнаха откакто формален Пекин разкритикува непознатите страни и най-много Съединените щати, че всяват ненужна суматоха, като стопират полетите до Китай и вкарват други ограничавания и предизвестия.
Но в изказването за грешките в страната Политбюро отбелязва, че е належащо " да се направи повече за надзора на пазарите и да се работи със здрава ръка против противозаконната търговия с диви животни. "
Политбюро споделя също, че повече не би трябвало да се изпада в обстановка на дефицит на хирургически маски и друго защитно облекло, както се е получило в този момент.
Местните управляващи в провинции с общо население над 300 милиона души, измежду които най-населената провинция в Китай Гуандун в последно време заповядаха всички жители да носят защитни маски на обществени места.
Но произвеждането на толкоз доста маски не е лесна работа, още повече че епидемията избухна по време на празнуването на Китайската нова година, когато доста хора са в отмора и фабриките не работят с цялостен потенциал. В добавка управляващите в Китай удължиха ваканцията, с цел да спрат придвижването на милиони хора по празниците, което може да популяризира заболяването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР