Ръководството на Хюстън Рокетс официално изпрати писмо до Националната баскетболна

...
Ръководството на Хюстън Рокетс официално изпрати писмо до Националната баскетболна
Коментари Харесай

Хюстън иска служебна победа или преиграване на минути със Сан Антонио заради незачетената забивка на Джеймс Хардън

Ръководството на Хюстън Рокетс публично изпрати писмо до Националната баскетболна асоциация с искане да бъде присъдена служебна победа или най-малко да бъдат преиграни финалните 7:50 минути на мача със Сан Антонио Спърс поради незачетената забивка на Джеймс Хардън.

Звездата на "ракетите " открадна една топка в центъра на терена и я заби в коша на съперника. Топката обаче ненадейно се оплете в мрежичка, завъртя се и макар че я напусна от долната страна, се оказа още веднъж над кръга и излезе.

Съдиите на дуела очевидно не видяха добре обстановката, а в паниката, настъпила след бурните митинги от страна на треньора на Хюстън Майк Д'Антони, бе пропуснато и допустимото по устав време за обжалване.

Това съдийско решение в последна сметка се оказа пагубно за тима на Хюстън, който загуби със 133:135 след две продължения. Ако забивката на Хардън бе зачетена, резултатът ставаше 104:89 в интерес на Рокетс.

От съдийската комисия към този момент обявиха, че кошът на Хардън е изцяло постоянен и обстановката е можело да бъде преразгледана, в случай че от Хюстън са подали публично недоволство в границите на първите 30 секунди след случилото се.

За последно част от мач от НБА се преигра през март 2008 година, като тогава това бе от срещата сред Маями Хийт и Атланта Хоукс. Четири месеца по-рано, когато автентично се игра дуелът, центърът на Маями Шакил О'Нийл погрешно бе изпъден от игра за шест фаула, въпреки в действителност да имаше единствено 5 51.9 секунди преди края. Атланта завоюва срещата със 117:111, а след преиграването на финалните 51.9 секунди резултатът още веднъж бе в интерес на "ястребите " - 114:111.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР