Ръководството на Градския съвет на БСП - София призовава всички

...
Ръководството на Градския съвет на БСП - София призовава всички
Коментари Харесай

Таков призова: Да спрем унищожаването на паметта с протест довечера на Паметника на Съветската армия

Ръководството на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София приканва всички членове, симпатизанти и жители да заявят ясно позицията си против гаврата с Паметника на Съветската войска и унищожаването на паметта като поддържат с наличието си митинга в Княжеската градина в 18,00 часа довечера.

" Нека да се съберем там от страната на бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " и да се противопоставим изрично на безпаметните и безродниците. Нека не им разрешаваме повече да безчинстват върху българската история и памет ", прикани ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков.

По-рано през днешния ден той, дружно с останалите общински съветници от групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " и с сътрудниците им от " Възраждане ", внесе отчет в СОС с две претенции. Първото е за анулация на решение №168 по протокол №72 от 09.03.2023 година на СОС, с което Столична община " изисква от регионалния управтиел на област София да предприеме всички нужни в действителност и правни дейности по пренасяне на Монумент " Паметник на Съветската войска " в Музея на изкуството от интервала на социализма към Националната изложба или върху различен подобаващ държавен терен отвън централната градска част на София ", а второто - за производство на локален референдум в Столична община за това дали Паметникът на Съветската войска да остане в Княжеската градина.

" Тази заран в 10,00 часа трябваше да проведем следващата среща от диалозите с представителите на ПП-ДБ-СС в СОС по политики и цели. Отменихме я. Вместо това, с сътрудниците от " Възраждане " внесохме отчет за референдум за опазване на Паметника на Съветската войска, сподели Иван Таков. - През цялата предизборна акция слушахме високопарни поръчки от ПП-ДБ-СС за ремонт на модела ГЕРБ в Столична община, а вместо това сме очевидци по какъв начин демонтират паметта и културно-историческото завещание на София. Къде им е разрешението за градеж? Къде са плановете за реорганизация и реституция, които наложително са съгласувани с Министерство на културата? Къде е проектът за сигурност и здраве, който също би трябвало да бъде координиран с Министерство на културата? Очевидно ги няма тези документи. Което значи, че сме очевидци на безчинство. Виждаме страната да прави противозаконни дейности. Днес ние ще сезираме всички способени органи за това безчинство ".

Председателят на Българска социалистическа партия - София означи, че един път към този момент Градската организация на столичните социалисти ремонтира Паметника на Съветската войска. " Ще го създадем и повторно, без значение какви провали ще му нанесат днешните варвари, съобщи той. - Това е български монумент, направен от български скулптори, изработен с пари, дарени от български жители. Към днешна дата оценката на монумента е над 20 милиона лв.. С какво ще го заменят? С следващата безумна апаратура от " Али Експрес " ли? Или с химически тоалетни и павилион за цаца, с които запълниха празното място, оставено от взривения пантеон?! ".

Иван Таков напомни, че групата на МК " Българска социалистическа партия за България " изиска от кмета Терзиев да бъде изработен финансово-икономически разбор на положението на Столична община след дългогодишното ръководство на ГЕРБ. " Вместо това всички се занимават с демонтирането на Паметника на Съветската войска. Целта е единствено една - похищение на вниманието от значимите за града проблеми и от неуспеха на ръководството на страната и на общината, разяснява Иван Таков. - Ако страната не се вземе в ръце, не си извърши отговорностите и не спре да прави престъпления, ние нямаме различен избор, с изключение на да продължим с нашите цивилен митинги ".

Лидерът на столичните социалисти допусна, че сега се приготвя сглобка и в СОС, като тази на национално равнище. " Дали ще има определен ръководител на СОС на съвещанието в понеделник може да кажат единствено ПП-ДБ и ГЕРБ. Явно техните началници са се разбрали по този метод да преперат остарялото ръководство на Следствен отдел към окръжна прокуратура, разяснява Иван Таков. - Халал да им е! Да се събират и да си ръководят! В тази обстановка ние ще бъдем ярка съпротива. Безобразията би трябвало да приключат ".

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР