Ръководството на германската авиокомпания Луфтханза“, която пострада значително поради пандемията

...
Ръководството на германската авиокомпания Луфтханза“, която пострада значително поради пандемията
Коментари Харесай

Луфтанза не изключва фалит

Ръководството на немската самолетна компания „ Луфтханза “, която пострада доста заради пандемията и договаря държавна поддръжка с немските управляващи, не изключва, че ще би трябвало да стартира произвеждане по неплатежоспособност, заяви новинарският портал Focus Online, базирайки се на източници в надзорния съвет на превозвача, представен от TACC.
На доктрина това може да е специфичен тип банкрут, при който концернът резервира ръководството на активите. Подобна процедура би разрешила на компанията да не върне 1,8 милиарда евро за продадени билети, би улеснило уволненията на чиновниците. Компанията загатва, че това може да бъде по-изгоден вид от приемането на заеми при неподходящи условия, се споделя в публикацията, предава организация Фокус.
На 25 май немското държавно управление реализира единодушие с „ Луфтханза “ по отношение на изискванията на пакет от 9 милиарда евро помощ. В същото време Европейската комисия, която би трябвало да утвърди договорката, сложи изискване - да лиши компанията от предпочитани права за политане и кацане на самолети на най-големите летища в Германия - Франкфурт на Майн и Мюнхен. Надзорният съвет на „ Луфтханза “ откри това изискване за нерентабилно и към момента не е одобрило приемането на държавна помощ.
" Отказът от помощ ще алармира на немското държавно управление за нуждата от нови договаряния с Брюксел ", - цитира Focus Online представител на надзорния съвет на „ Луфтханза “, без да загатва името му.
Германският народен транспортьор беше мощно наранена от пандемията от новия ковид , затварянето на граници и рестриктивните мерки за пътешестване. За един час компанията губи, съгласно данните си по един милион евро. През последните месеци до 95% от полетите са анулирани. Още през юни самолетната компания чака доста да усили броя на полетите до 1 800 седмично.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР