Ръководството на футболния Левски трябва да има резервен план при

...
Ръководството на футболния Левски трябва да има резервен план при
Коментари Харесай

Тодор Батков за Диксън: Надявам се да е грешка

Ръководството на футболния " Левски " би трябвало да има авариен проект при проваляне на договорката за придобиване на клуба от непознат вложител. Това съобщи в студиото на " Тази заран " някогашният притежател на " сините " Тодор Батков.

Той се надява, че оповестената възможна договорка преди седмица от сегашния собственик на мажоритарния пакет акции Наско Сираков, не е с 31-годишния британец Джо Диксън. Разследване на bTV сподели, че въпросният предприемач има две компании с незначителен бюджет и клуб в аматьорските дивизии на Англия. Футболист на " Стейнс Таун " съобщи, че не е виждал Диксън и не е получавал обещаните хонорари.

" Ние би трябвало да се доверяваме на управлението на клуба, на мажоритарния притежател в този миг. Много се спекулира със фамилията на емира на Кувейт. При всички положения ние - левскарите, би трябвало да имаме подготвеност да поддържаме клуба си и при нов притежател, и при сегашната обстановка, тъй като ситуацията е доста тежко. Надявам се да има План " Б ". Това сме го играли и 2013 и 2014, предходната година беше върхът. Събраха се 5 млн. лв. от последователи под разнообразни форми. " Левски " ще го има и приканвам настоящето управление да намерения и за това. Все отново съм на 62 години, работата ми е такава, че се занимавам с редица покупко-продажби, имал съм доста, които хоп, да стане... и нищо не става. Аз съм сериозен човек и съм потвърдил, че думата ми тежи. Силно се надявам да има някаква неточност, да не е този ", съобщи Батков.

Той е уверен, че " Левски " съставлява интерес за вложителите, изключително поради стадион " Георги Аспарухов ".

" Левски " е може би най-големият бранд в България. Като бранд, като местонахождение, където се намира базата и може да стане нещо грандиозно, би представлявал интерес за вложения. Това би бил водещият претекст на подобен вложител, с подобен профил, както Наско го показа, да пристигна в България. Марката " Левски " си коства. Всичко е бизнес. Светът е в устойчиво положение, има доста пари, дълги пари, евтини пари. В България пазарът се развива. Става дума за най-популярния клуб, който е в сърцата на 1/3 от популацията. Населението е оскъдно, само че по този начин или другояче се подвига стандарта, има платежоспособно търсене. При една добра база на мястото на " Герена ", която да не е единствено стадион, където хората да вървят един път на седмица, в случай че се направи комплекс, в който да има игрище, мол, заведения за хранене, нощни заведения, хотел, фенски артикули... Какъв е казусът? ", сподели Батков.

Снимка: Lap.bg

Бившият притежател разгласи, че страната е дебитор на " сините ", а в последните години е потвърдено, че футболните клубове са подвластни от политиците.

" Всички клубове са подвластни от политиците. Най-малко базата, която е държавна... Справедливо или не. Второ - задължения на страната да влага. Дадоха пари на " Ботев " Пловдив, довършват стадиона, който Цветан Василев стартира, дадоха пари на " Локомотив " Пловдив, нещо се надлъгват с ЦСКА да вършат взаимно сдружение, издръжката на " Берое " зависи съвсем напълно от страната в лицето на губещата Топлоелектрическа централа " Марица Изток-2 ". Морално страната е дебитор на " Левски ". Когато беше направена реституцията, никой не си направи труда да обърне внимание, че " Левски " е единственият футболен клуб, чието имущество е експроприирано с решение на Централен комитет на Българска комунистическа партия. Стадион, който е личен, построен с непринуден труд от последователите на клуба и половината земя е подарена с решение на Столична община от 1931 година Стадион, на който е играл националния тим на България. Би трябвало в този момент да се бяга от политически връзки. Вече е невероятно. Надявам се да бъде допустимо напълно скоро. Вече е по-възможно, в сравнение с преди 1 година ", сподели той.

Снимка: Lap.bg

Батков е уверен, че лицензът за присъединяване на " Левски " в идващия сезон на Първа лига е избавен, макар огромните финансови компликации, които изпитва клуба от началото на 2020 година, когато се отдръпна главният спонсор - компания за лотарийни игри, благосъстоятелност на предприемача с няколко обвинявания от българската прокуратура Васил Божков.

" Концептуално би трябвало да се изчистят нещата, да се реши по какъв път ще се върви. При тези финансови усложнения най-добре е да се заложи на български футболисти от школата, с двама-трима-четирима чужденци. Нещо, което направихме със Сираков и Стоилов 2004 година Сега виждате " Арда " какво прави. Вижте ЦСКА 1948 - по същия метод. Това е пътят ", приключи той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР