Ръководството на Формула 1 обяви нови промени в календара за

...
Ръководството на Формула 1 обяви нови промени в календара за
Коментари Харесай

Ръководството на Формула 1 с нови промени в календара за 2021

Ръководството на Формула 1 разгласи нови промени в календара за международния шампионат за 2021 година, наложени от ковид пандемията.

Първата от тях е отпадането на Гран При на Турция, което трябваше да се организира на 13 юни, вместо Гран При на Канада, което бе анулирано. Причина за отлагането на конкуренцията на „ Истанбул Парк “ е попадането на южната ни съседкта в „ аления лист “ на държавното управление на Англия поради високия брой на инфектирани с COVID-19. Това значи, че всеки, който е бил в Турция в границите на 10 дни преди идването си на Острова ще би трябвало да бъде подложен на наложителна карантина в утвърден от държавното управление.

Именно тези ограничавания направиха осъществяване на Гран При на Турция на посочената дата невероятно. Едно от евентуалните решения, които бяха дискутирани от страна на Формула 1 бе надпреварите в Турция и това в Азербайджан, което е планувано за 6 юни да разменят своите места. Тази опция бе отхвърлена от уредниците на старта в Баку, защото на 12 юни градът ще бъде хазаин на дуел от отсроченото Европейско състезание по футбол.

„ Нямахме самообладание да се състезаваме в Турция, само че рестриктивните мерки за пътешестване прави това невероятно през юни “, съобщи изпълнителният шеф на Формула 1 Стефано Доменикали.

Заради решението на английското държавно управление, Турция губи правото да провежда второ огромно спортно мероприятие. Първото такова бе финалът на Шампионската лига, в който един против различен ще излязат тимовете на Челси и Манчестър Сити. Той обаче няма да се организира в Истанбул както бе планувано, а в Порто, Португалия.

В резултат на отлагането на надпреварата край Истанбул, плануванаъа за 27 юни Гран При на Франция на „ Пол Рикард “ ще се организира седмица по-рано. Оригиналната дата на френското съревнование пък ще бъде заета от Гран При на Щирия на пистата „ Ред Бул Ринг “, което ще се организира седмица преди Гран При на Австрия. Така за втора поредна година австрийското трасе ще семейства на два старта през сезона.

„ Формула 1 още веднъж сподели своята подготвеност да реагира на непрекъснато изменящата се конюнктура и да откри решение. Ние се радваме, че още веднъж ще имаме две надпревари в Австрия, което значи, че резервираме броя от 23 надпревари. Искам да благодаря на управляващите и промоутъра в Турция за техните старания през последните седмици, както и на тези във Франция и Австрия за тяхната бърза реакция “, добави Доменикали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР