Ръководството на „Булгаргаз” не е работило за запазване на интересите

...
Ръководството на „Булгаргаз” не е работило за запазване на интересите
Коментари Харесай

Спирането на износа на ток би имало сериозни последствия: Енергийният министър

Ръководството на „ Булгаргаз” не е работило за опазване на ползите на сдружението. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България” министърът на енергетиката Александър Николов. Той добави, че в страната има две тържища за търговия на синьо гориво.

„ Какво се случва? Когато миксирате всичко вкупом създавате, тъй че цената да е изкуствено по-ниска и на свободния пазар. Появява се несъмнено юридическо лице и закупува на по-ниската цена. Да, осъществя дребна облага за „ Булгаргаз”, само че голямата част остава в съответните юридически лица”, изясни той.

Николов уточни, че управлението на „ Булгаргаз” е заменено след поредност от получени данни и инспекции от страна на Българския енергиен холдинг. „ Относно това дали някой се пробва да овладее енергетиката - за последните шест седмици няма заменен нито един изпълнителен шеф на систематичните дружества”, акцентира министърът.

Според него цената на газа за януари е функционалност от държанието на управлението на „ Булгаргаз” и това, че препоръчаните решения от тяхна страна са признати непосредствено от КЕВР. По думите му покачването е могло да бъде 5%, вместо 30%.

„ Естествено, че с държанието си са вдигнали цените. България разполага с два дълготрайни контракта и с хранилището в Чирен. Управлението на тези контракти и

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР