Ръководството на Ботев (Пловдив) излезе с официална декларация след дербито

...
Ръководството на Ботев (Пловдив) излезе с официална декларация след дербито
Коментари Харесай

Ботев пусна жалба до БФС и призова да организира среща между съдиите и клубовете

Ръководството на Ботев (Пловдив) излезе с публична декларация след дербито с Левски от 13-ия кръг на efbet Лига.

Публикуваме позицията на Ботев (Пловдив) без редакторска интервенция: 
 Бултрасите: Футболистите ни да вкарат 3-4 гола против Пирин и ЦСКА - София, с цел да им признаят най-малко 2 Бултрасите: Футболистите ни да вкарат 3-4 гола против Пирин и ЦСКА - София, с цел да им признаят най-малко 2
" След мача в София в клуба постъпиха огромен брой известия от почитатели с молба да се отбрани клубът от съдийски неточности и предубедена работа на реферите. Ботев Пловдив, като клуб с богата история и третата по бройка аудитория в България, няма право да подценяват сходни апели.
 Левски излъга Ботев (Пд) и се залепи зад двата ЦСКА Левски излъга Ботев (Пд) и се залепи зад двата ЦСКА
Разбираме, че макар въвеждането на съвременни модерни технологии, е невероятно да се избегне човешкият фактор в работата на съдиите и да се отстрани факторът неточност. Съдиите са същите хора като всички нас, което значи, че и те могат да бъркат.

За страдание, както демонстрира практиката, резултатите на тима на терена през този сезон не постоянно зависят единствено от нашите играчи. Някои съдийски решения против Ботев постоянно не могат да бъдат обяснени разумно. Проблемът със съдийството в българския футбол съществува от дълго време и е прочут на всички, само че това не значи, че би трябвало да се одобри като нещо обикновено и да седим с ръце на кръста. Сигурни сме, че привличането на нови квалифицирани експерти и промените в съдийската система са нужни и могат да оказват помощ целият български футбол да стане по-добър и конкурентен. Смятаме, че този проблем касае освен Ботев Пловдив и по тази причина сме уверени, че управленията на огромна част от професионалните клубове в България са съгласни с това.

Системният проблем на съдийството в шампионата на България не се изчерпва единствено с самостоятелните неточности на съдиите. Много по-лошо е, че други участници във футболния развой нямат доверие на българските рефери. Ние сме в доста рискова обстановка, когато съвсем всяка съдийска неточност в съвсем всеки мач незабавно стартира да се пояснява като съзнателно користолюбие към една или друга група на въздействие. Тази обстановка е неприемлива и Ботев Пловдив не е подготвен да се помири с нея.

Футболистите упражняват и дават всичко от себе си на терена, акционерът на клуба влага пари в него, мениджърите работят за привличане на спонсори и сътрудници, всичко това се прави, с цел да даде празник на почитателите. Но по какъв начин да зарадваме почитателите, в случай че още веднъж и още веднъж грешките на хората, които вземат решения на терена, редовно се отразяват на резултата. Трудно е в такива условия да се приказва за съблюдаване на спортния принцип.

Как да разбираем на децата от Академията и техните родители, че цялата работа може да отиде напразно вследствие на нечии неточности? Хората, които ни доверяват най-ценното си, децата си, заслужават пояснение и ясни отговори на въпросите си. Но по какъв начин един клуб може да изясни на своите почитатели и сътрудници, че средствата, които прехвърляме, в това число за работата на системата VAR, са всъщност изразходвани, в случай че в последна сметка не способстват за вземането на ясни и транспарантни решения в основни обстановки?

Разбираме, че всичко ще бъде забравено, само че резултатът ще остане и в последна сметка управлението на клуба е отговорно за резултатите на тима на терена. Хабим силата, силата, времето и парите си. Искаме да изградим постоянен клуб, мощен футболен тим, който да е прелъстителен за почитателите. Затова не считаме да се помиряваме с сходно състояние. Ние сме Ботев Пловдив и ще създадем всичко по силите си, с цел да защитим ползите на клуба и нашите почитатели.

След мача в София против Левски изпратихме публична тъжба до БФС. Освен това намерено и обществено молим БФС да провежда среща или семинар, на който представители на съдийската гилдия да ни разяснят някои основни решения на реферите, които безспорно повлияха на редица срещи през този сезон. Ние предлагаме сходни срещи да станат постоянни. Всички клубове имат право да получат отговори на своите въпроси, с цел да ги предадат на почитателите и да им рапортуват.

Още един път подчертаваме, че всеки може да сгреши. Но грешките би трябвало да се одобряват и да се работи върху отстраняването им. Нека свършим тази работа дружно. От това се интересуват безусловно всички клубове и почитатели в цяла България. Виждаме и разбираме обстановката в българския футбол от вътрешната страна - и сме сигурни, че в близко бъдеще всичко би трябвало да се промени трагично към по-добро, другояче няма да се постанова да приказваме за триумфи на българските клубове и българския народен тим на европейската сцена.

С почитание, 

ПФК Ботев Пловдив ", написаха от клуба. 
 VAR анулира хубав изравнителен гол на Ботев (Пд) на VAR анулира хубав изравнителен гол на Ботев (Пд) на " Герена "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР