Ръководството на Берое излезе с декларация, насочена срещу феновете, и

...
Ръководството на Берое излезе с декларация, насочена срещу феновете, и
Коментари Харесай

Трус в Берое: Ръководството готово да даде акциите

Ръководството на Берое излезе с декларация, ориентирана против почитателите, и разгласи, че е готово да се раздели с акциите на клуба.

Ето цялата декларация без редакторска интервенция:

"На 3.12.2021г. с решение на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз на ПФК "Берое " беше наложена санкция в размер на 18 750 лева - на съображение расистки викания от страна на част от публиката в домакинския мач против тима на ПФК "Славия ", състоял се на 30.11.2021г. Във връзка с наложената на клуба огромна по мярка имуществена глоба по виновност на непристойните дейности на избрани лица, участвали на стадиона като аудитория и както сами се дефинират, като последователи на ПФК "Берое " заявяваме следното:

Ръководството на ПФК "Берое " изрично осъжда деянията на расизъм, освен по стадионите, само че и в oбществото. В битката с расизма са нужни неизменност и ангажираност на всички институции. Тя изисква всеобщата ни готовност. Призоваваме нашите последователи да работим дружно за общество, в което расизмът няма място. Категорично заявяваме, че нашият клуб няма да пести старания да се персонализират и обществено порицаят и глобяват всички прояви, които уронват достолепието както на противникови, по този начин и на наши състезатели, а и вредят извънредно на имиджа на "Берое " в народен и интернационален аспект.

Преди мача с ПФК "Славия " на стадиона бе инициирана следващата среща с управлението на ПФК "Берое " от дребна група последователи на клуба, взели участие след това и в расистките прояви. На нея бяха оспорвани елементи от работата в клуба, решенията по които са съобразени напълно със спортно-техническата активност, включваща - подготвителен развой, дисциплинираност, трудовоправни условия, професионална ангажираност на равнище експерти и няма по какъв начин външни лица да са по-запознати с нея и да въздействат върху реализирането й.

Опитите за такава интервенция се повтарят, без значение от спортно-техническо управление и това кой е старши треньор на тима през последните години. Под натиска на почитатели от клуба беше освободен Петър Хубчев - най-успешният треньор в новата история на ПФК "Берое ", постигнал едни от най-значимите триумфи, а Илиан Илиев - един от безспорно сполучливите и най-обичани треньори на "Берое ", не пое тима под натиска на част от последователите - още преди да бъде назначен наново за старши треньор /след Александър Димитров/.

Поредната подмяна на треньор и футболисти наподобява лесна, само че би трябвало да се замислим какво би коствала тя на клуба в сегашната сложна в икономическо отношение реалност. Докога ще се повтаря една и съща обстановка и в случай че следваме тази линия на събитията, какво ще се случи с ПФК "Берое " отсега нататък - към този момент има задоволително образци с други тимове в това отношение.

Недоволството на последователите в дадена обстановка може да има своите учредения. Ние обаче като управление, само че на първо място като върли беройци, каквито сме доста преди да поемем ръководството на клуба имаме вяра, че почитателите би трябвало да поддържат своя обичан тим в триумфи и в загуби,каквито неизбежно има при всеки треньор. Така, както е на всички места по света. Защото поддръжката на последователите е онази позитивна сила, която тласка тима напред даже и в сложни моменти. Липсата на такава, демотивира, даже при съществуване на най-хубави планове.

Недопустимите дейности и викания на няколко индивида не могат да са "лицето " на старозагорския футболен ентусиаст пред страната и пред Европа. "Солените " санкции, безкомпромисно налагани на футболните клубове за осъществено от публиката нарушаване от подобен темперамент са добре известни на всеки същински последовател. Ето за какво считаме, че е редно санкцията, наложена на клуба, да бъде платена от лицата, провокирали глобата.

През миналите години постоянно сме се вслушвали в желанията и настройките на почитателите на "Берое ", тъй като клубът е точно за тях. Но с цел да продължи това, би трябвало да бъдем дружно на стадиона, не "от разнообразни страни на барикадата ". Истинската поддръжката за обичания тим е на стадиона, а покупката на билет е помощ във финансирането на всеки клуб. Организации на последователи на други клубове към този момент дадоха образец в тази тенденция.

След последните събития заявяваме, че с подготвеност бихме могли да предоставим акциите на клуба на всеки, който желае да взема нелеки управнически решения с нужната отговорност пред спортната общност, футболистите, чиновниците на клуба и всички последователи, с цел да има опция да избира идващия старши треньор, състав на тима и така нататък, само че и да се оправя с финансовата страна на собствеността и ръководството на клуба в явно идните за всички ни сложни в икономическо отношение дни.

Недоволството постоянно наподобява най-лесния метод за заявяване на позиция. Подкрепата обаче е най-достойният в сложни моменти. САМО БЕРОЕ! "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР