Ръководството на баскетболен клуб Берое публикува официална позиция на клуба,

...
Ръководството на баскетболен клуб Берое публикува официална позиция на клуба,
Коментари Харесай

Берое: Нека не допускаме баскетболът да се футболизира!

Ръководството на баскетболен клуб Берое разгласява публична позиция на клуба, обвързвана със случилото се по време на успеха над първенеца Левски Лукойл през уикенда. Ето и какво тъкмо написаха от старозагорския клуб на уеб страницата си:

" Уважаеми последователи на Берое, уважаеми почитатели на баскетбола в Стара Загора, уважаема спортна общност,

Ние от БК Берое се обръщаме към всички вас с признателност за страхотната поддръжка, която ни оказвате за поредна спортна година! Бъдете сигурни, че състезателите, треньорите, ръководителите и спонсорите на клуба са впечатлени от страстта, която доставяте на всички нас. Благодарим ви и, че в никакъв случай не ни оставяте сами, където и да играем из баскетболните зали на България, а и в чужбина. Искаме да ви уверим, че вършим всичко това поради вас. Смисълът от съществуването на един състезателен тим е да радва своите почитатели. Винаги ще играем за вас и за достойнството на прелестния ни хилядолетен град!

В събота Берое реализира извънредно значим и изстрадан триумф с 1 точка разлика против един от огромните си съперници в шампионата Левски Лукойл. Тази победа още веднъж пристигна с помощта на нашите почитатели, които извършиха до краен лимит спортната зала в Стара Загора. Ние също бяхме и продължаваме да сме извънредно недоволни от някои съдийски отсъждания в този и други мачове, както и от някои тъжни действителности в българския баскетбол. Но методът да ги променим не е с мятане на бутилки по терена и отрицателно отношение към съперника. По всяка възможност клубът ни ще бъде санкциониран от Дисциплинарно-административния съвет към Българската федерация по баскетбол за тези прояви на част от почитателите на мача с Левски Лукойл. Държим ясно да кажем на цялата спортна общност, че нашият клуб няма избран бюджет за заплащане на санкции. Всеки лев е разпределен по този начин щото по едно и също време представителният ни състав да се бори за оптимално високо класиране във всеки шампионат, в който взе участие, да се развиват младите гении на Стара Загора, а и изцяло клубът да бъде гарантиран във всяко едно отношение. Благодарим сърдечно на нашите спонсори за помощта. Смятаме, че тя би трябвало да отива за развиването на баскетбола в града, а не за санкции. Същото се отнася и за 5-те лв., колкото коства билетът за домакинските ни мачове. Тези пари отиват точно за бъдещето на надарени старозагорски деца. Затова и не толерираме прояви, които могат да навредят морално и финансово на нашия клуб.

В същото време призоваваме и за отговорно, съответно и професионално държание от страна на съдиите и виновните лица, които с дейностите да не провокират напрежение измежду баскетболната общност.

От управлението на клуба осъзнаваме, че Берое е славно име, което е притегателна мощ освен за почитателите на баскетболната игра. Горещо се радваме, когато залата е цялостна и когато хилядолетното име на града ни кънти из нея. Умоляваме ви обаче някои от присъщите за футболните игрища прояви да си останат на други спортни уреди. В противоположен случай рискуваме да се превърнем в тези, които всички заедно осъждаме и сочим с пръст. Нека не позволяваме баскетболът да се футболизира в отрицателните окраски на другояче прелестната футболна игра, в която и ние сме влюбени и също поддържаме обичания зелен тим на Храма под Аязмото.

В сряда против Рилски състезател от 18:30 часа още веднъж ви чакаме, драги беройци. Имаме потребност от вас! Нека бъдем дружно по пътя към финала! Няма мое, няма твое, светът постоянно ще бъде Берое! ", гласи обръщението на заралии.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР