Ръководството на Българския футболен съюз излезе с официално становище след

...
Ръководството на Българския футболен съюз излезе с официално становище след
Коментари Харесай

БФС контрира Бербатов: Софийски градски съд категорично обяви Конгреса на 18 март за незаконен

Ръководството на Българския футболен съюз излезе с публично мнение след оповестеното от претендента за президент на централата Димитър Бербатов решение на Софийски градски съд във връзка с провелия се конгрес на футболния съюз на 18 март тази година.



Неяснотата по отношение на провеждането му, обаче, довела до опорочаване на процедурата по установяване на делегати за Общото заседание, а с това и анулация на всички решения от конгреса.

Има двуседмичен период за обжалване, като следва такова пред Софийския апелативен съд.

От БФС внесоха няколко разяснения, измежду които и това, че футболните клубове вярно са били изключени като членове на съюза, което бе сторено на постоянно извършения конгрес на БФС на 20 май, 2022 година

Позицията на Българския футболен съюз:

„ Във връзка с подвеждащите послания, показани в общественото пространство по повод извършеното на 18 март т.г. в Националния замък на културата „ мероприятие “, Българският футболен съюз внася следните разяснения:

Софийският градски съд изрично разгласи така наречен конгрес на 18.03.2022 година за НЕЗАКОНЕН и анулира всички решения, взети в поддръжка на уредниците, защото клубовете, взели участие на въпросната дата, жестоко са нарушили наредбите на Устава на БФС, подведени от уредниците на противозаконната демонстрация.

Съдебното решение демонстрира, че футболните клубове вярно са били изключени като членове на федерацията, което бе сторено на постоянно извършения конгрес на БФС на 20.05.2022 година

Всички други тълкования на решението на Софийски градски съд можем да окачествим като следващи опити за изкривяване на истината и заблуждение на публичното мнение “, написаха от футболната централа на формалния си уебсайт.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР