Ръководството на Български лекарски съюз- Враца изпрати отворено писмо до

...
Ръководството на Български лекарски съюз- Враца изпрати отворено писмо до
Коментари Харесай

БЛС- Враца с призив към Бойко Борисов за спешна помощ за болницата

Ръководството на Български лекарски съюз- Враца изпрати отворено писмо до Бойко Борисов, здравния министър проф. Николай Петров и всички виновни институции, с апел за незабавна финансова помощ за болничното заведение в града. Както стана ясно отпусната предварително дотация на МБАЛ "Христо Ботев " не удовлетвори работещите там медици и те обявиха, че ще подадат групова оставка. Държавата има период до четвъртък да реши по какъв начин и дали ще избави врачанската болница от закриване.
Публикуваме отвореното писмо на без редакторска интервенция

До
господин Бойко Борисов
Министър-председател
на Република България

До
Д-р Венцислав Грозев
Председател
на Управителния съвет
на Българския Лекарски
гр. София

До
Проф. Николай Петров
Министър
на Здравеопазването
Уважаеми господин Министър -председател,
Уважаеми господа,
УС на РК на БЛС - Враца моли всички инстанции, ангажирани със опазването на здравето в България, държавни структури, неправителствени организации, пациентски организации и цялата общност за оказване на незабавна помощ за предпазване на публичното опазване на здравето във Враца и недопускане закриване на Многопрофилната болница в града.
Отговорен за колапса на МБАЛ - Враца е собственикът-държавата в лицето на Министерството на здравеопазването. При по този начин позволеният на локално равнище финансов банкрут на МБАЛ "Христо Ботев " АД Враца, УС на РК на БЛС - Враца се обръща към Държавното ръководство и Министър-председателя за незабавна финансова помощ и недопускане безпорядък в опазването на здравето на Северозападния район.
С почитание:
Председател
на УС на РК на БЛС - Враца
(Д-р Росен Айков)
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР