Ръководството на автономния Иракски Кюрдистан предложи на правителството на близкоизточната

...
Ръководството на автономния Иракски Кюрдистан предложи на правителството на близкоизточната
Коментари Харесай

Иракските кюрди дадоха заден за своята независимост

Ръководството на самостоятелния Иракски Кюрдистан предложи на държавното управление на близкоизточната страна в Багдад започване на договаряния, съобщи Би Би Си.

Ходът на Ербил идва на фона на траялите съвсем десетдневни сражения сред кюрдската милиция "Пешмерга " и военни елементи под командването на Ирак. "Никой няма да излезе победител от този спор. Ето за какво ние предлагаме пускане на разговор с Багдад, написа в публично известие на управата на автономията ", която съгласно английската медия дава заден за основаването кюрдска страна. Живеещите в Северен Ирак кюрди на 25 септември на референдум взеха решение да разгласят обособяване от страната и основаване на самостоятелна страна. Багдад от своя страна съобщи, че няма да разреши разделяне на страната и стартира военна интервенция.

Кюрдите наброяват сред 35 млн. и 45 млн. души. Те живеят в компактни групи в Ирак, Иран, Сирия, Турция и някогашните руски републики Азербайджан и Армения. Ираноезичният етнос е най-многобройният народ в света без лична страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР