Ръководството на Агенция „Пътна инфрасктруктура“ е освободено. От постовете си

...
Ръководството на Агенция „Пътна инфрасктруктура“ е освободено. От постовете си
Коментари Харесай

Рокади в пътната агенция: Сменени са трима членове на УС на АПИ

Ръководството на Агенция „ Пътна инфрасктруктура “ е освободено.

От постовете си потеглят Георги Терзийски, който е ръководител на организацията и членовете Олег Асенов и Иван Досев.

Терзийски поема организацията през 2019 година, бил е регионален шеф на Ловеч.

Ръководството на АПИ е получила през вчерашния ден заповедите си за освобождение и от районното министерство, от което известно време нямаше претекстове за смяната.

Георги Терзийски разгласява известие на „ Facebook “ страницата си за освобождението си, където благодари на екипа си за работата.

Старото управление на организацията си потегля в сряда вечерта.

„ Заповедта е с претекст по преценка на министъра на районното развиване “, съобщи Георги Терзийски, някогашен ръководител на УС на АПИ.

По-късно денем представители на районното министерство пристигнаха в АПИ да беседват с отиващите си. Станаха ясни и претекстовете на принципала.
Снимка: bTV
" Досегашното управление на Агенция " Пътна инфраструктура " е освободено поради заплащане на задатъци за строително-монтажниработи за обекти, които нямат планова подготвеност и позволение за градеж към 26.05.2021 година "

Вече някогашните шефове в пътната организация си оказаха сюрпризирани.

„ Така не би трябвало да бъде обосновано каквото и да е, да се кажат числа, обстоятелства и съответни обекти “, съобщи Георги Терзийски, някогашен ръководител на УС на АПИ.

Преди време е имало къса среща с районния министър Виолета Комитова.

„ В цялата тази среща съм споделил пет думи и може би това е било задоволително, с цел да се направи преценката “, съобщи някогашният член на УС на АПИ Иван Досев.

„ Смяна на караула има логичност, само че не желая да аргументирам. Сигурен съм, че има последователност, сподели Олег Асенов, някогашен член на УС на АПИ.

Вече някогашният началник на АПИ провокира гнева на тогавашния министър председател Бойко Борисов поради неясноти с винетките за региона на София. Тогава Борисов му предложи по какъв начин да заяви на хората, че няма да заплащат такси.

Снимка: bTV
„ Нали знаеш какъв брой бързо си разправям с вас. Сега отиваш и заставаш във всеки център на обитаемо място към София и викаш като тръбач: Винетки няма да има “, съобщи тогава Бойко Борисов, някогашен министър-председател

По времето на Терзийски продължи градежа на автомагистралите „ Струма “, „ Хемус “, „ Европа “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР