Ръководството на “Български възход” е внесло документи за регистрация на

...
Ръководството на “Български възход” е внесло документи за регистрация на
Коментари Харесай

“Български възход” внесе документи за регистрация


Ръководството на “Български възход” е внесло документи за регистрация на партия, оповестяват от Софийския градски съд.

Точно преди месец Стефан Янев сътвори партията „ Български напредък “ на учредително заседание в НДК.

Бившият длъжностен министър председател и министър на защитата в кабинета „ Петков “ предстоящо оглави новата политическа групировка.
В изпълнителния ѝ съвет влязоха редица хора, доста от които някогашни министри като: Георги Самандов заместник-министър на енергетиката в едно от предходните служебни държавни управления, Виолета Комитова – някогашен министър на районното развиване и проф. Даниела Дашева – министър на културата и спорта в едно от служебните държавни управления.

Останалите членове са: многогодишният публицист Николай Коев, Елена Цонева – бизнесмен и предприемач, Емилияна Попова – някогашен прокурор, Надежда Самарджиева – юрист, Николай Бабуров – предприемач и инженер по обучение.
Основната цел на новоучредената партия, която се дефинира по-скоро като национално-консервативна, е реализацията на българския народен интерес.
Тя ще работи за одобряване на националната страна от позиция на консерватизма, за българските обичаи и полезности. „ Български напредък “ ще упорства за промяна на междинното и висше обучение, както и за ограничения за справяне с демографската рецесия.

Стефан Янев беше отпред на двете служебни държавни управления, които управляваха страната от май до края на декември 2021 година

В четирипартийното държавно управление на Кирил Петков стана министър на защитата, само че бе заставен да напусне този пост поради своите изказвания, свързани с съветската експанзия против Украйна.

Още в първия ден на войната Янев употребява термина „ интервенция “ вместо война, което беше възприето от обществеността като заиграване с съветската агитация.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР