Ръководствата на Държавна Опера – Пловдив и Летище Пловдив проведоха

...
Ръководствата на Държавна Опера – Пловдив и Летище Пловдив проведоха
Коментари Харесай

Операта и Летище Пловдив ще подпишат меморандум за сътрудничество


Ръководствата на Държавна Опера – Пловдив и Летище Пловдив организираха диалог за сключване на меморандум за съдействие. Той ще очертае опциите за промотиране на културните забележителности на района и фестивалния календар на пловдивската опера. 

Планирани бяха начинания и събития на територията на Летище Пловдив, които да участват в общ културен календар. 

На срещата с шефа на операта Диан Чобанов, изпълнителният шеф на Летище Пловдив Дойчин Ангелов маркира и опцията Държавна Опера – Пловдив да придобие участие в Сдружение с нестопанска цел Фонд за развиване на Летище Пловдив - Южната врата на България.

Миналата седмица беше извършена и среща с Управителния съвет на Сдружението на хотелиерите в Пловдив. Бяха разисквани опциите за откриване на нови авиолинии до Пловдив и методите за привличане на туристи, които да нощуват в града. 

Беше пояснено, че самолетните компании търсят парични тласъци, които са под формата на маркетингово съглашение, с цел да подсигуряват развиването на нова авиолиния. От своя страна членовете на фонда употребяват опциите на самолетните компании, с цел да промотират своя артикул или привлекат туристи на своя територия. 

Към момента във Фонда членуват към този момент девет общини – Пловдив, Чепеларе, Родопи, Сопот, Калояново, Куклен, Хисаря, Съединение и три юридически лица, частни сдружения – Пампорово АД, Гранд хотел Пловдив, Сдружение с нестопанска цел Фонд Феникс.

Планиран е и следва да бъде гласуван в бюджета членският импорт на общините Калояново, Сопот, Куклен и Хисаря, откакто това към този момент сториха в Пловдив, Садово и Съединение. 

Вноските към Фонда се равняват на един лев на жител годишно. Сумите се употребяват за тласъци за самолетните компании, с цел да разкрият нови авиолинии. 

Фондът за развиване на Летище Пловдив договаря за откриване на нови линии до градове в Германия и атрактивни дестинации до Италия, Испания, Франция, Австрия и Англия. Работи се в посока и на поддръжка от българските общности отвън страната, а през март ще бъдат извършени срещи с българи зад граница, за намиране на благоприятни условия за откриване на авиолинии до техните градове. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР