Ръководни кадри в МВР са разпъвали полицейски чадър над Георги

...
Ръководни кадри в МВР са разпъвали полицейски чадър над Георги
Коментари Харесай

Уволняват Симона Радева

Ръководни фрагменти в Министерство на вътрешните работи са разпъвали полицейски чадър над Георги Семерджиев, разгласи вътрешният министър. А полицайката Симона Радева ще бъде уволнена, тъй като е открито, че също е пособия на обвинявания за злополуката, при която бяха убити две девойки. При проверката бяха открити 40 длъжностни лица, които ще понесат дисциплинарна отговорност. 
Прочетете още
Инспекторатът на Министерство на вътрешните работи е изготвил обстоен отчет, който обгръща последните 8 години. А данни от него вътрешният министър дефинира като стряскащи. Изглежда приказваме за полицейска чадър, призна Демерджиев. И се закани, че ще бъде праволинеен.

Дисциплинарни производства чакат всичките 40 служители на реда, разпъвали чадър над Георги Семерджиев през последните години. 

„ Трима управителни чиновници са разрешили да бъде административно осъдено лицето Семерджиев, в случай, че е имало задоволително данни за осъществени закононарушения от него, т.е. материалите е трябвало да бъдат докладвани на прокуратура. Вместо това някой е наложил административно наказване, явно за да бъде спестена наказателната отговорност на това лице ”, сподели Демерджиев. По думите му става въпрос за чиновници от всички структури на Столична дирекция на вътрешните работи от разнообразни столични районни.

Според Демерджиев очевидно е имало полицейски чадър над Георги Семерджиев. „ Така наподобява. Не мога другояче да позволи по какъв начин 40 чиновници ще работят в услуга на това лице ”, добави отрасловият министър. Той изрази подозрение, че казусът е изолиран, само че увери, че за всеки сходен проблем Министерство на вътрешните работи ще реагира по същия метод.  

„ Докладът демонстрира стряскащи данни. В него има данни, че почти 40 полицейски чиновници по един или по различен метод са нарушили отговорностите си или не са ги изпълнили задоволително съзнателно. Има две висящи формирани дисциплинарни производства ”, сподели още Демерджиев. Едно от производствата засягало служител на реда Симона Радева, която, по думите му, мъчно можела да бъде наречена „ служител на реда ”. Според министъра на вътрешните работи държанието й било несъвместимо със заеманата от нея служба – подпомагане на разположение, направило престъпна демонстрация, в това число отбягване на наказателна отговорност. Симона Радева предстои на дисциплинарно уволение, добави той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР