Ръководителят по управлението на връзки с обществеността към администрацията на

...
Ръководителят по управлението на връзки с обществеността към администрацията на
Коментари Харесай

Анкара: Парите и силата няма да спрат мигрантската криза

Ръководителят по ръководството на връзки с обществеността към администрацията на турския президент, Фахретин Алтън, предизвести Европа, че продължаващата мигрантска рецесия няма да изчезне, като се влеят пари в нея или като се употребява несъразмерна мощ, оповестява „ Сабах “.
Изявлението идва на фона на продължаващите старания на гръцките управляващи да блокират бежанците да стигнат до Европа.
„ Бежанската рецесия не отшумява. Европейският съюз не може просто да хвърли пари за този проблем или да го позволи с несъразмерна и смъртоносна мощ - както Гърция се опита да направи неотдавна “, съобщи Алтън в Twitter.
Според него рецесията може да бъде позволена единствено в случай че Европа се съгласи да предприеме разумни стъпки по отношение на Турция.
Мигрантите упрекват гръцките гранични сили, че са ги нападнали с огнестрелно оръжие и принудително са ги изпращали назад към Турция, откакто са прекосили границата през Пазаркуле.
Наскоро Анкара разгласи, че повече няма да се пробва да спре лицата, търсещи леговище, да стигнат до Европа. Хиляди търсещи леговище от този момент се стекоха в турската провинция Одрин - която граничи с Гърция и България – с цел да си проправят път към Европа.
Турция, която към този момент е хазаин на близо 4 милиона сирийски мигранти, повече от която и да е друга страна в света, споделя, че не може да поеме друга бежанска вълна.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР