Ръководителят на вътрешното разузнаване на Германия предупреди, че рискът от

...
Ръководителят на вътрешното разузнаване на Германия предупреди, че рискът от
Коментари Харесай

Германия: Повишен риск от ислямистки атаки

Ръководителят на вътрешното разузнаване на Германия предизвести, че рискът от ислямистки офанзиви е " действителен и най-високият, в сравнение с е бил отдавна " поради войната сред Израел и Хамас, съобщи Агенция Франс Прес.

" Виждаме апели в джихадисткия набор за набези и за това „ Ал Кайда “ и ИДИЛ да се закачат за близкоизточния спор ", сподели Томас Халденванг в изказване.

Потокът от изображения онлайн, свързани с войната, провокиран от нападението на Хамас против Израел на 7 октомври, в комбиниране с подправени вести, може да подейства като катализатор за радикализация, сподели той.

Палестинците или мюсюлманите са представяни като " жертви на Запада " в някои от тези изявления в обществените медии, които от време на време носят и антисемитско наличие.

" Ситуацията се изостря от задгранични държавни субекти, които се възползват или се стремят да подтикват това въодушевление ", предизвести Халденванг, ръководител на Федералната работа за отбрана на конституцията на Германия.

Халденванг не уточни образци за държавни артисти, само че добави, че общото виждане на другите екстремистки групировки за Израел като зложелател поражда " нови връзки и може да докара до мощно съдействие в избрани случаи ", предизвести той.

Германските управляващи към този момент оповестиха, че ускоряват сигурността на евреите и еврейските институции след нападението против Израел на 7 октомври.

Берлин също по този начин работи за попречване на възможни набези по време на огромни събития, сподели Халденванг.

По-рано този месец Германия издаде възбрана за действия на Хамас и на организации, свързани с групировката, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР