Ръководителят на външната политика на ЕС призова Доналд Тръмп да

...
Ръководителят на външната политика на ЕС призова Доналд Тръмп да
Коментари Харесай

Жозеп Борел призова Тръмп да разкрие своята магическа формула за мир в Украйна

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз прикани Доналд Тръмп да показа своята " магическа формула " за мир в Украйна, откакто някогашният президент на Съединени американски щати съобщи, че може да постави завършек на войната за 24 часа, съобщи Агенция Франс Прес.

" Мислех, че чудеса се случват единствено в Лурд ", съобщи Жозеп Борел, базирайки се на католическото поклонническо място във Франция.

" Не успяхме да измислим магическа формула за решение на казуса за 24 часа, само че разбрах, че президентът Володимир Зеленски е поканил Тръмп да отиде в Киев и да откри бързо решение. Хората, които най-вече желаят мир, които най-вече желаят войната да завърши, са, несъмнено, украинците и съм сигурен, че те биха се зарадвали, в случай че той може да им даде магическата формула за преустановяване на войната за 24 часа ", добави Борел.

Тръмп - явният любимец за обезпечаване на номинацията на републиканците за изборите през ноември - нееднократно се е хвалил, че в случай че се върне на власт, би могъл да постави завършек на войната в Русия за един ден.

Бившата телевизионна риалити звезда шумно се подигра с желаната от президента Джо Байдън спомагателна помощ за Украйна, заявявайки, че тя е разточителна и че Русия евентуално ще завоюва.

Украинският президент Зеленски призна, че в случай че Тръмп победи Байдън по-късно тази година, тогава най-вероятно ще има " друга политика " във връзка с войната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР