Ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел заяви, че

...
Ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел заяви, че
Коментари Харесай

Европейският съюз стартира платформа за борба с руската и китайската дезинформация

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че Европейският съюз ще започва нова платформа за противопоставяне на съветските и китайските акции за дезинформация на фона на възходящи опасения.

Така нареченият Център за шерване и разбор на информация в границите на външнополитическите служби на Европейски Съюз - Европейската работа за външна активност (ЕЕАS) - ще се стреми да следи манипулирането на информация от задгранични участници и да координира дейностите си с 27-те страни от Европейски Съюз и по-широката общественост на Неправителствени организации, написа Politico.

„ Трябва да разберем по какъв начин са проведени тези акции за дезинформация... с цел да идентифицираме причинителите на операции “, сподели Борел.

Служител на EEAS съобщи, че това ще бъде децентрализирана платформа за шерване на информация в действително време с неправителствени организации, страни и организации за киберсигурност, позволяваща по-добро схващане на зараждащите закани и разкази за дезинформация и по-бързи дейности за справяне с сходни проблеми.

Борел също по този начин предизвести за „ нова вълна “ от дезинформация...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР