Ръководителят на украинското разузнаване Кирил Буданов коментира днес твърдението, че

...
Ръководителят на украинското разузнаване Кирил Буданов коментира днес твърдението, че
Коментари Харесай

Мъск не е спирал Starlink, над Крим просто нямаше покритие, обяви шефът на украинстото разузнаване

Ръководителят на украинското разузнаване Кирил Буданов разяснява през днешния ден изказванието, че предприемачът Илон Мъск е попречил на Украйна да удари съветския Черноморски флот предходната година - излязло в нова биография за милиардера.

" Лично аз не съм сигурен, че господин Илон Мъск е натиснал някакви митични бутони и е спрял връзката на някои устройства. Това е мое персонално мнение. Фактът, че системите Starlink не са работили известно време покрай Крим, мога безусловно да го потвърдя, тъй като и ние използвахме избрана техника... Веднага разбрахме, че там просто няма покритие. Това е всичко, което мога да ви кажа “, сподели Буданов пред Интефакс-Украйна.

В петък излезe фрагмент от нова биография за Мъск с автор Уолтър Айзъксън " Илон Мъск ", която следва да излезе на 12 септември. В нея се твърди, че след диалози с съветското посолство в Съединени американски щати, Мъск е спрял интернета на устройства Starlink наоколо до Черно море по време на интервенция с подводни дронове против окупирания от руснаците Крим. Милиардерът направил това, тъй като се тормозил, че по този начин войната ще ескалира прекалено много и тази офанзива може да стане " дребен Пърл Харбър ". 

Вчера самият Мъск изясни, че не е изключвал Starlink - поначало неговата система не е имала покритие в региона. Украинците го помолили да усили покритието, само че той отказал заради горните опасения.

" В никакъв миг аз или който и да е от Starlink не сме обещавали покритие над Крим. Освен това, нашите условия за прилагане не разрешават използването на Starlink за офанзивни военни интервенции, тъй като сме цивилна система. Така че те желаеха нещо, което беше експлицитно неразрешено ", написа милиардерът в X (Twitter).

Шефът на Главното разследващо ръководство акцентира, че сателитните системи Starlink и в този момент се употребяват интензивно във войната.

" Те са се потвърдили сносно на фронта. Може да се приказва доста за това дали са положителни или неприятни, само че има обстоятелства - безусловно цялата фронтова линия работи за тях ", добави Буданов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР