Ръководителят на украинския оператор на атомни електроцентрали Енергоатом Петр Котин

...
Ръководителят на украинския оператор на атомни електроцентрали Енергоатом Петр Котин
Коментари Харесай

Украйна няма да атакува Запорожката АЕЦ

Ръководителят на украинския оператор на атомни електроцентрали " Енергоатом " Петр Котин увери, че въоръжените сили на Украйна схващат, че в случай че стартира атака, ще би трябвало да заобиколят Запорожката атомна електроцентрала, с цел да не повредят реакторите , цитира думите му Руската работа на Би Би Си.

" Те са виновни за поддържането на целостта, даже в случай че е окупирана от руснаците ", сподели той пред Си Ен Ен. " Нашите военни схващат това доста добре. "

Според Котин, Украйна няма потребност да връща Запорожката АЕЦ. За да си я върне, задоволително е да прекъсне информационните линии сред Запорожката АЕЦ и Крим и тогава Русия няма да може да я употребява. Но с цел да направи това, сподели Котин, Украйна първо би трябвало да си върне Мелитопол .
 Русия заяви за прекъсването на Запорожската АЕЦ
Русия заяви за прекъсването на Запорожската АЕЦ

Административният център на района, град Запорожие, остава под украински надзор

По-рано " Енергоатом " предизвести, че съветските сили планиратот града, обслужващ окупираната Запорожка атомна електроцентрала, което ще докара до " пагубен дефицит " на личен състав. 

Миналата седмица ръководителят на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси съобщи, че обстановката към следената от Русия атомна електроцентрала е откакто проруски чиновници започнаха да изтеглят хора от околните региони.

Вчера съветската държавна осведомителна организация ТАСС осведоми, че назначеният от Москва губернатор на следената от съветските сили част на Запорожката област е спрял работата в централата.

" Енергоатом " заяви, че е получил информация за подготвяна евакуация на към 3100 души от град Енергодар , в това число 2700 чиновници, които са подписали контракти с съветската компания.
 Жителите на Запорожие не престават да бъдат всеобщо извеждани
Жителите на Запорожие не престават да бъдат всеобщо извеждани

Евакуацията обаче не постоянно е доброволна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР