Ръководителят на украинската държавна ядрена агенция Енергоатом заяви, че около

...
Ръководителят на украинската държавна ядрена агенция Енергоатом заяви, че около
Коментари Харесай

Енергоатом: Около 50 служители на АЕЦ Запорожие са задържани в Русия

Ръководителят на украинската държавна нуклеарна организация " Енергоатом " съобщи, че към 50 чиновници на окупираната от Москва Запорожка атомна електроцентрала в Южна Украйна са в съветски плен.
" Повече от 150 души от личния състав на централата са били пленени " от началото на съветската инвазия в края на февруари, съобщи Петро Котин пред Агенция Франс Прес, като добави, че " някои от тях по-късно са били освободени, само че има и такива, чиято орис към момента е незнайна ". 
Русия от своя страна съобщи, че украински сили са се пробвали да си върнат контрола над Запорожката АЕЦ в Южна Украйна, само че техният опит е бил отхвърлен след траяло няколко часа стълкновение, съобщи Ройтерс, базирайки се на държавната организация РИА Новости.
Назначената от Русия локална администрация в град Енергодар заяви, че по постройката на администрацията и по градската инфраструктура са били нанесени удари с американска реактивна система за залпов огън " Хаймарс ", съобщи ТАСС. Били са развалени мост на входа на града и електрическа подстанция. Няма информация за потърпевши.
Рогов също по този начин съобщи, че в региона на бойните дейности в Запорожка област се борят към 5000 полски наемници. Той добави, че като цяло сега на страната на украинските въоръжени сили се борят наемници от 34 страни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР