Ръководителят на Световната здравна организация заяви, че вариантът Омикрон на

...
Ръководителят на Световната здравна организация заяви, че вариантът Омикрон на
Коментари Харесай

СЗО потвърди, че симптомите на Омикрон са по-леки

Ръководителят на Световната здравна организация съобщи, че разновидността Омикрон на ковид наподобява по-заразен, само че сякаш провокира по-леки признаци от разновидността Делта, съобщи Франс прес.

" Предварителните данни от Южна Африка навеждат на мисълта, че рискът от наново заразяване с Омикрон е по-голям, само че повече данни са нужни, с цел да се създадат по-категорични изводи. Също по този начин някои детайли ни карат да считаме, че Омикрон провокира по-леки признаци от Делта, само че също е прекомерно рано да бъдем сигурни в това ", сподели Тедрос Аданом Гебрейесус на конференция на СЗО в Женева.

За да стане по-ясна картината, шефът на СЗО прикани всички страни да дадат своя принос, като дават на СЗО данните, с които разполагат.

А в това време поради растеж на ковид Дания стопира децата от учебно заведение и ги прибира у дома. Поводът - до момента в страната с 5 милиона население са били регистрирани 577 случая на новия вид Омикрон на корнавируса.

Датските възпитаници ще приключат образователни занятия на 15 декември поради трайния растеж на новите случаи на ковид, което значи, че коледната почивка за тях ще стартира по-рано, съобщи ДПА.

За децата в предучилищна възраст и за учениците до 10-и клас това значи " удължена коледна почивка ", сподели на конференция премиерката Мете Фредериксен.

Според осведомителна организация Рицаус бюро ще бъде обезпечена грижа за децата при незабавни случаи. Доколкото е допустимо, децата ще получават също онлайн уроци, оповестява организацията.

Освен това нощните заведения и сходни заведения ще би трябвало да затворят от петък. Оттогава влиза в действие и възбрана за концерти на закрито с повече от 50 правостоящи места.

Дори да се вкарват нови ограничавания, това въпреки всичко не е локдаун, акцентира Фредериксен. Тя продължава да счита, че е допустимо да се резервира отворена огромна част от публичния живот.

Датското държавно управление предизвиква хората да работят отдалечено и да анулират коледните празненства.

В Дания последните останали антиковидни ограничавания бяха вдигнати през септември, а през есента страната регистрира бърз растеж на броя на новозаразените.

Съвсем неотдавна индикаторите на новозаразените доближиха рекордни стойности от над 6000 души на ден.
Свързани вести Пандемията: 1652 са новите случаи на COVID-19, починаха 116. Пловдив втори по брой заразени
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР