Ръководителят на Следствения комитет в Русия Александър Бастрикин каза, че

...
Ръководителят на Следствения комитет в Русия Александър Бастрикин каза, че
Коментари Харесай

Ето как са хванали терористите от Крокус, единият е свален от дърво

Ръководителят на Следствения комитет в Русия Александър Бастрикин сподели, че упрекнатите в осъществяването на терористична офанзива в Crocus City Hall са дали подробни показания.

Според ръководителя на отдела те са докладвали за клиенти и лица, които са съдействали за подготовката на терористичната офанзива. Освен това следствието откри времето и хронологията на събитията в Крокус.

И по този начин, терористите пристигнали в концертната зала на 22 март в 18.54, откакто изчакали публиката, разкрили огън в 19.58, и откакто стреляли в залата и запалили постройката, те избягали от центъра в 20.11.

На излизане от паркинга нападателите блъскат с висока скорост семейство с две деца. Децата са приети в болница.

Бастрикин съобщи още, че при ареста на обвинените са открити бутилки с останки от бензин, два автомата АК-74, повече от 500 патрона и 28 пълнителя. Той уточни, че дейностите на бойците са били деликатно планувани.

На собствен ред генералът от ФСБ в оставка Александър Михайлов посочи, че са съумели да заловят терористите благодарение на термокамери и кучета, до момента в който се търси колата, с която нарушителите са избягали.

„ В цяла Русия има подразделения на органите на вътрешните работи и ФСБ, екипът минава по целия маршрут и всеки индивид слага кордони “, цитира го МК. " Още в Брянск колата беше видяна от чиновник на КАТ, който стартира да стреля по гумите, карайки колата да се преобърне, а мъжете, които се возеха в нея, се втурнаха в гората. След това силите за сигурност минаха към работа в гората. "

Там са работили с термокамера и кучета, а един от бегълците е бил свален от дърво.

По последни данни 139 души са станали жертви на терористичната офанзива в Crocus City Hall, а над 180 са ранени. ФСБ заяви за задържането на 11 души.

В Русия нито един юрист не се съгласи да пази непринудено ползите на упрекнатите в терористичната офанзива в Crocus City Hall. В резултат на това страната ще обезпечи отбрана и на четиримата обвинени. Това съобщава ТАСС с позоваване на източник в Басманния съд на столицата.

Припомняме, че четиримата обвинени по делото - Далерджон Мирзоев, Сайдакрам Рачабализода, Шамсидин Фаридуни и Мухамадсобир Файзов, бяха задържани до 22 май с решение на съда. Масовият отвод на юристи да пазят терористите не изненада специалистите.

В същото време в отчет на Института за проучване на войната (ISW) от 25 март се споделя, че " Изявленията на съветски публични лица, че Украйна се допуска, че е забъркана в терористичната офанзива в Crocus City Hall, най-вероятно осъществена от ISIS, могат да навредят на вътрешната сигурност на Руската федерация ".

Както означават анализаторите, съветски публични лица и редица съветски блогъри настояват, че стрелбата и палежът на концертна зала в региона на Москва може да са свързани с Украйна, само че тази офанзива значително подхожда на предходни терористични офанзиви на Ислямска страна.

Според създателите на отчета, обвинявайки Киев, Кремъл се пробва да оправдае продължаващата си военна експанзия на територията на Украйна. В същото време, както означават анализаторите, Руската федерация „ пренебрегва очевидната опасност “ от страна на ISIS.

„ Продължаващото гледище на чиновници на Кремъл и съветски ултранационалисти, които упрекват Украйна за нахлуване, евентуално осъществено от ISIS, може да навреди на вътрешната сигурност на Русия и живота на цивилните “, се споделя в отчета на ISW.

Анализаторите считат, че Кремъл е счел обвиняванията против Украйна за „ осведомително скъпи “ и заслужаващи всевъзможни опасности и закани за живота на цивилното население.

ISW също по този начин акцентира, че тези опасности са свързани на първо място с неспособността на Москва да противодейства съответно на заканите в границите си.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР