Ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин разпореди

...
Ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин разпореди
Коментари Харесай

Русия разпореди наказателно производство за оскверняването на паметника на Съветската армия в София

Ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин разпореди образуването на наказателно произвеждане за оскверняването на паметника на Съветската войска в София, съобщи съветската държавна организация ТАСС.


" Срещу паметника на Съветската войска в българската столица са осъществени вандалски дейности, като група футболни почитатели са нападнали палатковия лагер на бранителите на паметника и са развалили гранитна плоча в основата му ", се споделя в известието.

" Председателят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин е упълномощил на основната следствена работа на ведомството да проверява взаимно с съветското външно министерство оскверняването на паметника, повдигнат в чест на руските воини-освободители в София ", се добавя в изказване на Комитета.

Според посочената институция " в границите на следствието ще бъдат подхванати стъпки за определяне на самоличността на лицата, " виновни за това закононарушение, а техните дейности ще бъдат подложени на наказателна и правна оценка ".

По-рано Олга Скабеева, един от основните пропагандисти на президента Владимир Путин, разяснява акцията, осъществена нощес от група последователи на футболен клуб " Левски ", които разрушиха паметната плоча на монумента в София и опънаха транспарант с думите " Демонтаж ".

" В София за следващ път оскверниха паметника на Съветската войска. Вандали нахлуха през нощта и разрушиха възпоменателния надпис. България продължава да се трансформира в Украйна 2.0 ", написа Скабеева в Телеграм. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР