Ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин възложи образуването

...
Ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин възложи образуването
Коментари Харесай

В Русия е образувано наказателно дело за оскверняване Паметника на съветската армия

Ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин разпореди образуването на наказателно дело за оскверняването на Паметника на руската войска в София, съобщи съветската държавна организация ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. 

ТАСС отбелязва, че в столицата на България е осъществен вандализъм по отношение на Паметника на руската войска, като група футболни последователи са нападнали палатковия лагер на бранители на монумента и са увредили гранитна плоча в основата му.

 

" Председателят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин разпореди на основното следствено ръководство на ведомството да проверява взаимно с министерството на външните работи на Русия обстоятелството на опозоряване на паметника, повдигнат в чест на руските воини освободители в София ", се споделя в известието на следствения комитет.

 

В рамките на следствието ще бъдат взети ограничения по установяването на самоличността на лицата, " виновни за осъществяването на това закононарушение. За техните дейности ще бъде направена наказателно-правна оценка ".

 

По-рано през днешния ден топ пропагандистката на путинския режим Олга Скабеева разяснява снощната акция на групата почитатели на футболен клуб Левски, които счупиха плочата на МОЧА - Монумент на окупационната алена войска в София и издигнаха транспарант " Демонтаж ".

 

" В София още веднъж оскверниха паметника на Съветската войска. Вандалите си пробраха път до него през нощта и разрушиха паметния надпис. България продължава да се трансформира в Украйна 2.0 ", написа Скабеева в Телеграм.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР